Nest-Sotra vinner og vinner og vinner, men de har blitt fratatt poeng på grunn av økonomisk rot. – Nå håper de at et bredere samarbeide i området og nytt navn og profil skal være tiltrekkende både for publikum og sponsorer. 

Norges Fotballforbund (NFF) har godkjent søknaden om navnebytte. Fra neste sesong skal Nest-Sotra som spiller sine hjemmekamper på Ågotnes stadion, hete Øygarden.

Les: RB Salzburg-manageren er ikke i tvil om Haaland

Fotballklubben Nest-Sotra forsvinner samtidig ikke helt fra kartet.  – Rent formelt endrer Nest-Sotra navn til Øygarden, mens Øygarden (som spiller lenger ned i divisjonene) endrer navn til Nest-Sotra.

«Lisensen til Nest-Sotra overføres ikke til annen klubb. Nest-Sotra bytter navn til Øygarden FK. Alle forhold som har med klubblisens vil fortsette som nå når klubben heter Nest-Sotra, men under nytt navn», skriver forbundet.

Nest-Sotra har en god sesong bak seg i 1.- divisjon. Med to serieomganger igjen å spille ligger klubben an til å skulle kvalifisering om opprykk til eliteserien.

Det siste er et mål, om enn ikke denne sesongen.

Les: Liverpool får viljen sin – selvfølgelig

«Øygarden FK skal samarbeide med alle fotballklubbene i nye Øygarden kommune. Visjonen er å skape eliteserie- og landslagsspillere fra vår region. De “hårete” ambisjonene er på sikt å rykke opp til Eliteserien», heter det fra klubben.