Pierre-Emile Højbjerg prøver å danse seg fri.

Siden i sommer har Pierre-Emile Højbjerg vært linket til flere klubber. Den danske landslagsspilleren var på banen i 44 kamper forrige sesong, men skjønte nok hva som kom med Ange Postecoglou. Så langt har det blitt 521 minutter fordelt på 13 kamper, stort sett fra benken.

Både Manchester United og Atletico Madrid var linket til den danske midtbanespilleren, men Deadline Day kom og gikk uten at Højbjerg beveget på seg.

LES: Frister med gullavtale til manageren som har vunnet Champions League fire ganger og tatt trofeer i alle de store ligaene

Den siste måneden har Juventus vært sterkt linket til dansken. Juve har et Pogba hull som må dekkes etter at franskmannen forsvinner på karantene for brudd på dopingreglene. Paul Pogba er i praksis ferdig, selv om han har avtale med Juventus frem til sommeren 2026. En erstatter må på plass og det raskt. Så snart vinduet åpner i januar vil Juventus fornye og intensivere sitt ønske om å signere Pierre-Emile Højbjerg.

Tottenham har priset Pierre-Emile Højbjerg til 30 millioner euro i sommer. En eventuell overgang nå som Tottenham har så stort suksess i Premier League vil bli dyrere. Juventus er ute etter å løse den kortsiktige utfordringen og har siktet seg inn mot leie for resten av sesongen, men ifølge overgangsjournalist Romano har Tottenham stengt utleie-døra i tilfellet Højbjerg.

LES OGSÅ: Kan ende opp med å blokkere Anthony Martial-exit

Forsvinner dansken, skal det bringe millioner til klubbkassa.

For 28-åringen som går inn mot et EM-sluttspill i sommer, kan det derfor bli en utfordring å finne ny klubb og spilletid når det forutsetter en betydelig investering i vinterens overgangsmarked. Vi tviler Højbjerg er spesielt happy med Tottenhams steile holdning til utleie. For klubben er det et enkelt regnskap. Med kontraktsutløp 2025, er det nå i januar prisen på Højbjerg kan holdes høy og utnytte andre klubbers desperasjon.