Vi tror at svaret fra RB Salzburg på Manchester United sin forespørsel om deres svært unge og lovende spiss Benjamin Sesko demper interessen betydelig. Den østerrikske klubben har lært av den tidligere fadeser hvor de har måttet selge billig fordi de ikke hadde gode nok avtaler.

Benjamin Sesko som bare er 19 år har hatt en fin start med de østerrikske mesterne, og scoret 12 mål på 38 kamper. Klubben har et utmerket rykte for å utvikle unge angripere, og Sesko kan være den neste i køen ut i den store verden, men det blir ikke billig.

Salzburg har på Twitter fortalt Manchester United og verden salgsprisen deres.

Les: Når alt kommer til alt er det tydeligvis Ronaldos kjæreste som bestemmer

«Vi vil ha 300 millioner + Bruno Fernandes»

I nyere tid har Salzburg utviklet noen av Europas mest potente angripere, inkludert Erling Braut Haaland, Patson Daka og Karim Adeyemi.

Alle har hatt store overganger, med Haaland som gikk til Borussia Dortmund og deretter Manchester City, Daka til Leicester City og Adeyemi har nylig dratt til Dortmund for å spille i hjemlandet. Haaland ble solgt for bare 20 millioner euro på grunn av utkjøpsklausul og penger under bordet til den nå avdøde agenten Mino Raiola. ( verdien pr i dag i følge Transfermarkt er 150 millioner euro) Dortmund måtte av samme grunn også selge billig, bare 60 millioner euro.

Sesko har også oppnådd sammenligninger med Haaland for sitt ekstreme rykk og imponerende form, og han vil få sjansen til å vise seg frem i Champions League denne sesongen.

Les: Gary Neville ber Frenkie De Jong å ta rettslige skritt mot Barcelona

Sesko sa til og med at sammenligningene ikke presser ham, og at han driver for å bli bedre som fotballspiller i årene som kommer: «Slike sammenligninger motiverer meg og gir meg energi. De representerer ikke press. Jeg vil lytte og lære så jeg kan bli enda bedre enn han.»

Han fortsatte: «Mine lagkamerater i klubben forteller meg at Haaland og jeg er veldig like, spesielt når det gjelder fart. De fleste av dem forteller meg til og med at jeg er bedre enn ham!»

Utenom Manchester United har det også vært interesse for spilleren fra Newcastle United, og det kan ikke være lenge før Sesko får en overgang borte fra Østerrike.