Schmeichel nærmer seg Nice (foto: schmeichel, twitter)

Det har ligget i kortene at Leicester starter sesongen uten keeperveteranen som har stått solid mellom stengene i mer enn ti år, nå ligger det meste på plass for at den danske landslagskeeperen starter på neste kapittel.

Schmeichel junior, som har spilt seg godt ut av pappa Kaspers skygge, har vært med på å løfte Leicester siden 2011 til det som ble den historiske PL-tittelen i 2015/16, og har siden som førstekeeper sørget for at Leicester er godt etablert på øvre del av ligatabellen.

LES: Overtalte Matic og Dybala – Mourinho går nå for neste Manchester United-spiller

Dansken har tidligere åpnet opp for at et klubbskifte kan være interessant, i mai spilte manager Rodgers den «uvitende» da han blir spurt om keeperen er på vei ut.

-Han er virkelig fornøyd med å være her. Selvfølgelig nærmer han seg alderen hvor han ser målstreken et stykke foran seg, men i mine samtaler med ham har han virket fornøyd, sa Rodgers til Telegraph.

Det var da. Ifølge den franske storavisen L’ Equipe har Schmeichel blitt enig med ny klubb. 35-åringen og Nice skal være enige om overgang, der dansken kan hentes gratis av utenlandske klubber, selv med kontraktsutløp først i 2023. Ifølge L’ Equipe er alt på plass, forutsetningen er at Leicester får på plass en erstatning.

LES: Nordi Mukiele ferdig hos RB Leipzig – nå venter spill med de STORE stjernene

LES: Nøyer seg ikke med bud på Liverpool-stjerne – har tatt opp jakten på Barcelonas toppscorer

477 kamper, 147 clean sheets. Kasper Schmeichel er og blir en klubblegende, nå venter neste kapittel hos Frankrikes 5. beste klubb. Forrige sesong manglet Nice ett fattig poeng fra å ta Champions League-billetten, dansken flytter definitivt ikke inn på et hvilehjem.