Agent Raiola.

De største fotballagentene tiltrekker seg de beste spillerne og deres potensiale. Mino Raiola var ikke sen med å signere kontrakt med Paul Pogba og Erling Haaland da han fikk sjansen. Pogba har allerede fylt kassa til Raiola, Haaland skal gjøre det samme fra i sommer – og fremover. Nå har FIFA skjønt at systemet ikke er særlig bærekraftig.

For mens klubbene rundt om i hele verden sliter (med noen unntak i Premier League og i Paris), og bygger seg opp en usunn gjeldsbyrde for å holde tritt med rivalene (som også låner penger), er agentene en god bidragsyter til at fotballens verden sliter.

Les: Hulk er langt fra ferdig – dro til med «The Double»!

I en rapport fra FIFA viser tall at i året 2020 der det ble gjennomført færre overganger på grunn av epidemien, øker inntektene til agenter med 0,7 prosent. Her er «verstinglista» fra FIFA (Reuters):

England – 133 millioner dollar i utgifter til agenter

Tyskland – 84 millioner dollar i utgifter til agenter

Italia – 73,5 millioner dollar i utgifter til agenter

Spania – 34,8 millioner dollar i utgifter til agenter

Frankrike – 30,3 millioner dollar i utgifter til agenter

Ikke overraskende jobber FIFA med et forslag som skal regulere utbetalingen til agenter. Det internasjonale fotballforbundet ønsker at agenthonorarer maksimalt kan utgjøre 10 prosent av alle overgangsrelaterte utbetalinger, i tillegg til at agentene skal begrense seg til 3 prosent av spillernes lønn i honor. Stakkars.

Les på F7: O.J Simpson er en helt fri mann

Forslaget har selvfølgelig blitt kritisert av flere såkalte prominente agenter, men målet er ifølge Reuters at endringene skal godkjennes før halvgått 2022.

Slipper å vente på telefoner. (foto: dortmund, twitter)

Les: Forlot Liverpool i sommer – er nå nesten i hælene på Erling Haaland

Nå vet vi ikke hvor raskt FIFA jobber, men for en agent som Mino Raiola tipper vi det vil være motivasjon nok til å speed´e opp overgangen til Pogba og Haaland før FIFA setter inn sine begrensinger.