Yan Couto

Det er slettes ikke sikkert det blir enkelt (les billig) for Arsenal å følge rådet til sin sjefsspeider Paulo Xavier! – Til det har Manchester Citys unge høyreback Yan Couto gjort det alt for bra på lån i La Liga hos overraskelseslaget Girona.

Girona som lander på 3.plass i La Liga uansett hva som skjer i serieavslutningen er i samme eiergruppe som Manchester City og planen har hele tiden vært å «la talenter gro ute» for så å hente de hjem til de himmelblå.

Les: Vil vinke farvel til Arsenal for sjansen til å etterfølge Pep Guardiola

Yan Couto har det fantastisk i La Liga og har ikke noe stort behov for å returnere til England.

FootballTransfers skriver at Paulo Xavier har bedt Arsenal seriøst vurdere å hente inn Yan Couto. The Gunners trenger ekstra dekning på høyreback, og det antas at 21 år gamle Couto vil være i stand til å gi det.

Etter Manchester City hentet Yan Couto i 2020 ble det umiddelbart et lån til Girona, han har også vært på lån til det portugisiske laget SC Braga før han igjen ble sendt på lån til Girona. – Så langt har han ikke spilt for førstelaget til Manchester City.

Arsenal, som vil ha fokus på å utvikle unge talenter denne sommeren, vil følge rådene fra Xavier – en tidligere Real Madrid-speider og nær medarbeider til sportsdirektør Edu Gaspar – og gjøre et grep for den allsidige unggutten.

Couto som allerede ved tre tilfeller har spilt for Brasil har en slående likhet i spillestil med Bayer Leverkusens Jeremie Frimpong, en spiller som Mikel Arteta lenge har beundret.

Frimpong var et hovedmål for Arsenal. Leverkusens nylige suksess i Bundesliga, kombinert med manager Xabi Alonsos beslutning om å bli i klubben, antyder imidlertid at den nederlandske stjernen er mer tilbøyelig til å bli enn å dra, i det minste for den kommende sesongen.

Les på Sportsrevyen: Viktor Hovland klatrer på PGA-rankingen igjen

Couto har en estimert verdi på 20,9 millioner euro og legger inn imponerende 10 assists på 33 La Liga-kamper for Girona denne sesongen.