Manuel Riemann får ikke være med å leke lenger. (foto: Bochum)

Lille Bochum er klubben som påførte Xabi Alonso og Bayer Leverkusen deres siste tap – på slutten av forrige sesong. En bragd når vi ser tilbake, men for Bochum en mager trøst. For der Leverkusen busset bundesligatrofeet til byen, kjemper Bochum om overlevelse i øverste divisjon. Da er det om å gjøre å ha de beste forberedelsene og beste spillerne klare til playoff-kampene om nedrykk. Skulle man tro.

Bochum skal opp mot Fortuna Düsseldorf, men har valgt å gjøre det uten sin ubestridte førstekeeper. Manuel Riemann har stått i 33 av 34 ligakamper, men kommer ikke til å være med i troppen i de to avgjørende kampene som kan sende klubben ned i 2. Bundesliga.

LES: Svært ettertraktet Arsenal-spiller klappes ut etter fire år i klubben

Det kommer en kort melding fra klubben som forklarer dette med at det har vært «en uenighet som ikke kan løses».

Det er ikke snakk om suspendering, karantene eller straff for spilleren. Likevel, 35-åringen som har voktet buret til Bochum siden 2015 med 290 kamper på førstelaget benyttes ikke i sesongens to viktigste kamper.

Den siste keeperen som klarte å stanse angrepsmaskinen Bayer Leverkusen (27. mai 2023) med 3-0 seier og clean sheet, er ikke med. Snodig historie.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League-klubb i forhandlinger med en av toppkandidatene til Manchester United-jobben