(c) Bilde TIL: Simo Valakari

Nedrykk får konsekvenser og det ser vi i dagens vedtak fra TIL. Tromsø informerer at Simo Valakari fortsetter som hovedtrener for klubben, men at de ikke ser seg råd til å fortsette med rollen som sportssjef. 

De skriver blant annet:

«Simo Valakari fortsetter som hovedtrener mens administrasjonen/daglig leder blir bedt om å gjennomføre en nødvendig nedbemanningsprosess/omstilling i virksomheten. I denne forbindelse vedtar styret at stillingen som sportssjef faller bort, mens den nærmere utvelgelse av hvilke personer som blir overtallig i den nye organisasjonen vil foretas i henhold til arbeidsmiljølovens regler.»

Tromsø endte på 30 poeng og rykket dermed ned til OBOS-ligaen. På en pressekonferanse onsdag kom det frem at sportssjef Svein-Morten Johansen var blitt tilbudt en ny rolle i klubben, men han ønsket ikke å si hvilken.

Les: Manchester City-stjerne vil bort allerede i januar

– Det var en tung beskjed å få fordi jeg tror det er viktig for meg og klubben, at vi har den rollen. Å ha den erfaringen jeg har over så mange år, det gjelder ikke kun A-laget, men akademiet og hele den biten, men alle de tingene må vi kommer mer tilbake til, sa Johansen til iTromsø.

Denne beskjeden kom dagen etter at det ble klart at keeper Gudmund Kongshavn er ferdig i klubben.

Les: Keeper Gudmund Kongshavn blir ikke med Tromsø ned

– Gudmund er en meget god keeper som vi gjerne skulle ønske at vi kunne beholde. Dessverre fører et nedrykk til at vi må kutte i utgifter der det er mulig. Det gjelder også på sporten. Da har vi ikke råd til å ha en så sterk keeper i stallen når vi i tillegg har Jacob Karlstrøm, sa Johansen til klubbens hjemmeside.