Chris Wilder har ikke hatt det lett i runde to med Sheffield United. (foto: Sheffield, x)

Det skal et lite mirakel til for at Sheffield United overlever i Premier League. – De ligger helt nederst på tabellen og har hele ni poeng opp til Nottinham Forest på trygg grunn.

Neste gang klubben spiller i Championship, som trolig er til høsten, starter de sesongen med minus to poeng.

Les: The Independent: Manchester City i tet for drømmesigneringen

EFL opplyster at en uavhengig disiplinærkomité har bestemt at Sheffield United trekkes med to minuspoeng. Bakgrunnen er at Sheffield United ikke klarte å foreta en rekke utbetalinger til andre klubber i løpet av 2022/2023-sesongen.

Videre får klubben også et betinget poengtrekk på to poeng, som kan aktiveres i løpet av sesongen – dersom klubben ikke klarer sine utbetalinger.

Straffen gjelder imidlertid ikke i Premier League, men i stedet neste gang klubben spiller i EFL, det vil si i Championship, League One eller League Two. Hvis de rykker ned i år, starter Sheffield neste sesong på minus to.

Sheffield United melder på sin side at klubben ikke vil anke avgjørelsen, for ikke å risikere en strengere straff. Klubben er imidlertid ikke enig i straffen.

Tidligere denne sesongen ble Everton og Nottingham Forest straffet med poengtrekk i Premier League.

Chris Wilder som overtok som manger i desember i fjor har til tross for at det nå går mot nedrykk vært klar på at han blir med videre for å kjempe klubben rett tilbake til Premier League.

F7: Barcelona overbevist de har fått «sin Franz Beckenbauer»