Det var egentlig ikke nødvendig for Paris Saint-Germain å vinne over Monaco i går, de var allerede seriemestre tidligere på dagen etter at serietoer Lille spilte 0-0 mot Toulouse, likevel var det en deilig seier etter tre strake tap.

Neymar var tilbake på banen etter skade uten at det gjorde noen spesiell forskjell, den store spilleren var, tidenes yngste til å sette inn 40 mål i en Ligue 1 sesong Kylian Mbappé, eller som han heter for anledningen – Notre-Dame.

Les: Sky Sports: «Thierry Henry på vei inn i en ny manager jobb»

PSG-spillerne markerte den  tragiske brannen i Notre-Dame med å bytte ut sitt eget navn.

Les: Klopp og Emery vet det er mer enn en Hazard

Monaco som har slitt veldig i årets sesong var på besøk Parc des Princes, de møtte opp og fikk juling av revansjesugne seriemestre.   – Kylian Mbappé var fantastisk good og satte alle Paris Saint-Germain sine tre mål.

Neymar gjorde sin første opptreden på tre måneder.

Etter kun et kvarter fant Mbappé nettmaskene. Fra kort hold skjøt han inn Moussa Diabys pasning høyt i venstre hjørne. Monacos reservekeeper Diego Benaglio, som bare noen få minutter tidligere hadde erstattet en skadd Danijel Subasic, var sjanseløs.

Sju minutter før pause lyste det 2-0 på måltavla. Dani Alves sendte en strøken ball til Mbappé, som var iskald og hamret den lavt i nettet. Samme duo slo til igjen litt over ti minutter etter sidebytte. PSGs storscorer kunne lett styre inn 3-0 i et åpent Monaco-bur.

På tampen reduserte Aleksandr Golovin for gjestene på en returball.

Med sitt hattrick bidro Mbappé til å gjøre søndagens feststemning på Parc des Princes enda litt bedre. Allerede i timene før avspark var det klart at PSG er franske Ligue 1-mestere nok en gang. Trofeet var i boks da tabelltoer Lille bare greide 0-0 mot Toulouse.

Det er mange som tror at Paris Saint-Germain har vært dominerende veldig lenge, men de er en forholdsvis ny klubb, noe oversikten over mesterskap viser. -Mestvinnende klubb er fortsatt St. Etienne til tross for at de ikke har vunnet på nesten 40 år.

  • St. Etienne: 10 mesterskap – senest i 1980/81
  • Marseille: Ni mesterskap – senest innen 2009/10
  • Monaco: Åtte mesterskap – senest 2016/17
  • Nantes: Åtte mesterskap – senest innen 2000/01
  • PSG: Åtte mesterskap – senest 2018/19
  • Lyon: Syv mesterskap – senest innen 2007/08
  • Bordeaux: Seks mesterskap – sist i 2008/09
  • Reims: Seks mesterskap – innen 1961/62

PSG – Monaco 3-1
Ligue 1
15′ 1-0 Kylian Mbappe
38′ 2-0 Kylian Mbappe
56′ 3-0 Kylian Mbappe
80′ 3-1 Aleksandr Golovin