Sergio Agüero har satt i gang en gigantisk stollek.

Selv om Manchester City manager Pep Guardiola var fullstendig klar over at Sergio Agüero mentalt allerede var ferdig, lot han gjøre et innhopp på 14 minutter i Champions League finalen mot Chelsea på lørdag.

Det ble ganske nøyaktig 10 år i Manchester City, 10 spektakulære år hvor den argentinske superstjernen etablerte seg som en av verdens beste i historisk perspektiv. – Etter kampen var det ikke tid til å reise hjem til Manchester og tørke støv, neste stopp blir Barcelona og avtalen måtte signeres.

Les: ESPN: Toårskontrakt i Premier League venter på Sergio Ramos

Spissen har skrevet under på en toårsavtale med Barcelona


Det ble bare nesten «the treble» de sesongen det ble både ligacupgull og Premier League-tittel, men altså ikke Champions League. Chelsea vant 1 – 0.

I hans siste Premier League-kamp ble det to mål mot Everton hjemme (totalt 5 – 0). Også da var han innbytter.

Nå blir han å se i Barcelona-drakt i tiden fremover. Argentineren kommer gratis fra City og har skrevet under på en toårsavtale. 32-åringen har en utkjøpsklausul på 100 millioner euro.

– Vi vet alle at Barcelona er det beste laget i verden, så jeg synes jeg tok et strålende valg, og jeg håper å hjelpe klubben, sier Agüero.

Les: Manchester Evening News: United skal ha tre ekstreme forsterkninger i sommer

Overgangen til Barcelona kommer ikke som noen stor overraskelse. Agüero har vært satt i forbindelse med den katalanske storklubben i lang tid.

Les på F7: Vilnius, Litauen bygget en ‘portal’ til en annen by

– Selvsagt er dette et steg fram i karrieren min. Jeg er fornøyd, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe denne klubben med å vinne ting, sier argentineren.

I forrige uke sa City-manager Pep Guardiola at det nærmest seg enighet mellom partene.

Det er ingen hemmelighet at Barcelona-ledelsen håper at Agüero-avtalen vil bidra til at landsmannen Lionel Messi blir værende i klubben.

Messis kontrakt utløper ved utgangen av juni. Han har så langt ikke signerte noen ny avtale med klubben.

Spydspissen er Manchester Citys mestscorende spiller gjennom alle tider. Han står med totalt 260 mål for Manchester-klubben. Ingen har scoret flere mål for én enkelt klubb i Premier League. Fasiten er 184 fulltreffere på 275 kamper.

Agüero returnerer nå til spanske fotball. Han spilte for Atlético Madrid i perioden 2006 til 2011.