Trenger bare å ta over lederrollen til Messi... (foto: barcelona, twitter)

Det er noe trist med hele Philippe Coutinho-historien. Fallet fra Premier League-toppen har vært laaaang og voldsom. Denne sesongen skulle alt løsne. Koeman hadde gitt brasilianeren en rolle i Barca-laget, og klatreturen tilbake til toppen for Coutinho var i gang.

Så smalt det til med en ny kneskade i desember.

Les: Dortmund forlenger med ringrev

29. desember var den siste forestillingen for Barcelona. Da ble Coutinho hjulpet av banen i 1-1 kampen mot Eibar. Barcelona og Koeman var skikkelig ute å kjøre, men har siden reist seg i La Liga. For Coutinho har det bare blitt mørkere.

Da spilleren ble trillet inn på operasjonsbordet i begynnelsen av januar, var prognosen tre måneder med rehabilitering. Altså, fortsatt mulighet til å spille en rolle for Barca i siste del av sesongen. Nå er vi der, men fortsatt ingen Coutinho.

Det viste seg at rehabiliteringen ikke ga de ønskede resultatene, noe som fikk klubben til å sende Coutinho til spesialist i Qatar forrige uke. Her var det store smil og obligatoriske photo sessions.

Philippe Coutinho og en lege holder en tablet

Les på F7: Vegetarianer klager på kjøtt i Bacon Crisp

Men ifølge Marca kom ikke spesialistene til noen konklusjon om skadeproblemet. Dermed bærer det til hjemlandet Brasil for nye konsultasjoner og en mulig andre operasjon for 28-åringen. I så fall må Coutinho belage seg på å se Barcelona starte nesten sesong uten ham.

Uansett hvor mye vi digger spilleren Coutinho, dette begynner å se mørkt ut for posisjonen i Barcelona-troppen og en potensiell overgang. Det har blitt litt for mange sesonger med usikkerhet rundt den brasilianske ballkunstneren til at noen kaster seg over muligheten til å ha den ekstremt godt betalte spilleren i troppen.

Les: Forhandlinger har gått i stå – gir Guardiola en skikkelig utfordring til sommeren