Dave Brailsford og Ratcliffe digger det Southgate har fått til for England. (foto: Ratcliffe)

I vinter sendte Gareth Southgate noen signaler som ble oppfattet som «noe er på gang». Den engelske landslagstreneren la ut om at han har hatt den tøffeste jobben i bransjen og er klar for å ta over hvilket som helst Premier League-lag. Fokuset er helt og fullt på EM-sluttspillet, det nærmeste Southgate har kommet med å ymte frempå om fremtiden, er at han skal sette seg ned med forbundet etter sluttspillet. Det samme forbund har ifølge HITC begynt å sette opp kandidatliste med potensielle erstattere.

Det engelske fotballforbundet har skjønt hva som kan komme, spesielt når Ratcliffe og Manchester United sender signaler om at Gareth Southgate er en av de foretrukne treneralternativene når (ikke lenger hvis) Ten Hag ryker.

LES: Helt uforståelig at Sørloth og gjengen ikke er i EM!

Sir Dave Brailsford er ifølge HITC en stor fan av Southgate, der de to har brukt mye tid sammen, påtroppende sportsdirektør Dan Ashworth har også et tett forhold til Southgate fra tiden i fotballforbundet.

Selv om all fokus er på EM, er det et sterkt signal at det engelske fotballforbundet nå gjør grunnarbeidet for å være klar når/hvis Gareth Southgate får den siste og avgjørende telefonen fra Manchester United-ledelsen med tilbud om trenerjobben. Da kommer han til å takke ja.

For oss er det mye som taler for at neste Manchester United-trener heter Gareth Southgate.

Alt du trenger å vite: Manchester United – Arsenal

ENGELSKE KLUBBER: Pochettinos fremtid hos Chelsea blir offentliggjort i løpet av en uke