Alexander Kacaniklic

Nå som det går mot managerbytte på Anfield er det en gammel historie som dukker opp igjen. – Den gangen Roy Hodgson som Liverpool manager på mirakuløst vis klarte å selge feil spiller.

Roy Hodgson har hatt en lang, respektabel lederkarriere i kampen, men hans opphold på Anfield var en monumental skuffelse og han varte i mindre enn en sesong på Merseyside – og forlot etter gjensidig samtykke med klubben fire poeng unna nedrykksstreken.

Les: Ser mer og mer ut som neste Manchester United-trener heter Gareth Southgate

76 åringen har vært landslagssjef for England, Finland, Sveits og De forente arabiske emirater, ledet storklubber som Liverpool, Fulham, Crystal Palace og Inter Milan og faktisk i to sesonger Viking.

Det var mye som ikke var som det skulle da Roy Hoy Hodgson ledet Liverpool i 2010/2011 et høydepunkt på tabbelisten var da hans solgte feil spiller, svenske Alexander Kacaniklic.

Paul Konchesky kom fra Fulham til Liverpool og motsatt vei Lauri Dalla Vale og Alexander Kacaniklic. – Problemet var at Hodgson hadde sendt avgårde feil «Alex» og at det ble oppdaget var det for sent å stoppe overgangen.

Alexander Kacaniklic har fortalt om tabben til Liverpool Echo: «Det var litt vanskelig for Liverpool å erstatte meg,»

«I hodet trodde han at han hadde endret en annen Alex for Konchesky. Men da var det for sent. Det er litt morsomt.

«Så fortalte han meg at jeg var velkommen tilbake til Liverpool med åpne armer, men at jeg skulle gjøre det jeg følte. Da hadde jeg allerede ombestemt meg og var veldig spent på å komme til Fulham.»

Heldigvis for Hodgson ble ikke Kacaniklic en superstjerne. Svensken gjør det helt ok med 100 kamper for Fulham i Premier League og Championship, og scoret 11 mål i løpet av den tiden.

Det ble et par ganske mislykkede låneopphold hos Watford og Burnley før han flyttet til Nantes på en gratis overgang i 2016. Han klarte imidlertid ikke å score over tre sesonger i den franske klubben.

Vingspilleren spiller nå på kypriotiske laget, AEL Limassol, og har spilt respektable 21 landskamper for Sverige sitt, og scoret tre mål. Alexander Kacaniklic sin kontrakt med AEL Limassol går ut på dato til sommeren.

Les på Tyskfotball: Ole Werner villig til å bruke over 100 millioner på Bodø/Glimt sin danske stjerne Albert Grønbæk