Mauricio Pochettino

Den argentinske manageren Mauricio Pochettinos sin tid i Paris Saint-Germain forventes å være over snart, og det uten at den franske klubben har klart å lande sin definitive favoritt Zinedine Zidane. At Luis Campos kunne levere den franske superstjernen var noe av grunnen til at han om noen dager går inn i rollen som sportsdirektør.

Nå ser det ut til å gå i vansken, men likevel har PSG bestemt seg for å betale dyrt for å si opp kontrakten med Pochettino. 18 måneder etter han kom til Paris er det slutt, det er en ting som er årsaken til det, manglende Champions League-suksess til tross for å ha historiens største tetthet av superstjerner.

Les: Henter inn Uwe Rössler

Ifølge The Athletic ble PSG og Pochettino enige om å skilles etter et møte som fant sted forrige uke.

PSG vant Ligue 1-tittelen forrige sesong, men klarte ikke å slå ut Real Madrid fra Champions League og ble eliminert i 16-delsfinalen. Det eneste som fortsatt er uklart er hva slags avtale de to partene har kommet til om oppsigelsen av kontrakten hans, en som løper frem til sommeren 2023. – De fleste eksperter regner med at avskjeden blir godt betalt.

Mauricio Pochettino tjener omtrent fem millioner i måneden, med et år igjen av avtalen vil han motta mellom 50 og 60 millioner kroner.

Hvem blir PSGs neste manager?
Zinedine Zidane er tilbudt en lønn på en kvart milliard i året, men hans folk har flere ganger poengtert at det ikke er aktuelt.

Også Roma manager Jose Mourinho har blitt trukket frem som en aktuell kandidat.

Den 57 år gamle portugisiske fotballederen Luis Campos er genierklært, ikke bare fordi han har et svært intellektuelt ytre med grått hår, briller og en tendens til å ta seg på haken når han tenker, men også fordi det han har fått til som sportsdirektør i Monaco og Lille.

Overraskende for alle utenfor Frankrike!

55 år gamle Christophe Galtier var kjent som en knalltøff forsvarsspiller som i tillegg til å spille for en rekke franske klubber avsluttet sin karriere med et stopp nede i divisjonene i Italia og så en cashutbetaling i Kina. – Det er som manager han virkelig har fått vist frem siden kvaliteter, med Campos som sportsdirektør hentet han sesongen 2020/2021 hjem en sterkt og overraskende Ligue 1 mesterskap for Lille.

Suksessen brakte først Luis Campos til den franske hovedstaden og nå ser det ut som at Christophe Galtier som nå er manager for Nice, følger etter.

LES: Frankrikes president ba Mbappé droppe Real Madrid