I dag er det 1000 dager igjen til vinter-OL i Beijing og det skal markeres. – Når det skjer er det første gang en by har arrangert både sommer og vinterleker. 

Filmstjernen Jackie Chan deltok med noen underholdene bevegelser i det som må beskrives som en overdådig seremoni.  Fysisk og psykisk tilstede var også IOC-visepresident Juan Antonio Samaranch junior.

Les: Barcelona ser ut til å få 50 millioner euro for Ivan Rakitic

Gjør som sjefen sier

«Med starten av nedtellingen har vi nådd en ny fase av forberedelsene. Vi kommer fortsatt til å følge president Xi Jinpings instrukser til minste detalj» sa Beijings borgarmester Chen Jining under seremonien i OL-parken i byen.

 

Det er større sjanse for at Norge vinner fotball VM enn at Kina klarer å gjenta suksessen fra sommer -OL i Beijing i 2008 hvor de ble mestvinnende nasjon, men de skal ha for innsatsen.

Ingen er bedre enn Kinesere til å sette aksjon bak sine mål, myndighetene ønsker at 300  millioner kinesere skal være aktive innen vinteridrett innen 2022. – Så er du ski produsent og ikke har Kina som ditt marked så er du en idiot.