David Luiz

Det var inntil Chelsea gikk videre til Europaligafinale knyttet stor spenning til om den brasilianske midtstopperen David Luiz ville forlenge. Det er bare noen dager igjen av årets sesong og uker igjen av kontrakten. 

Det gikk rykter til og med rykter om at han ville, slik han har gjort en gang før, forlate Chelsea til fordel for Paris Saint-Germain.

32-åringen feilet da Luka Jovic scoret for Eintracht Frankfurt i returkampen på Stamford Bridge, men berget Chelsea med en spektakulær og akrobatisk redning på strek i ekstraomgangene. Han scoret deretter i straffesparkkonkurransen og gjorde med det opp for sin «tabbe»

Les: Shortlist: Mauricio Pochettino, Gian Piero Gasperini og Leonardo Jardim

Etter kampen fikk han spørsmål om hva nå Mr Luiz? – Han svarte han regnet med å spille for Chelsea også neste sesong og på fredag kom bekreftelsen i form av en signatur.

«Ja, jeg tror det. Snart vil alle få vite det. Det blir iallfall før europaligafinalen, kanskje om fem dager» sa han. Bare timer senere kom nyheten om kontraktforlengelsen på klubbens nettsted.

«Jeg elsker denne klubben. Mine store øyeblikk i fotballen har vært her, og spesielt europacuptitlene, mesterligaen (2012) og europaligaen (2013). Mitt forhold til fansen har vært flott siden første dag. Jeg gjør mitt beste for å gjøre dem lykkelige»

Selv om Chelsea har tatt seg til europaligafinale og sikret topp-fire-plassering i Premier League har manager Maurizio Sarri måttet tåle mye kritikk. Luiz vil gjerne vinne europaligaen og gi Sarri en positiv avslutning på sin første sesong i klubben.

– Jeg tror tilhengerne allerede har fått et godt forhold til ham, men de har lyst til å få noe å feire i Baku. Vi skal gjøre vårt aller beste for å vinne, sa han.