Ola Solbakken (foto: roma, x)

I vinter ble Ola Solbakken lånt ut til Per-Mathias Høgmo i Japan og i den norske høyrevingens siste kamp for Urawa Reds på søndag ble det seier.

Ola Solbakken gikk gratis fra Bodø/Glimt til Roma vinteren 2023. 25 åringen som har avtale frem til sommeren 2027 har vært på utlån en gang tidligere da til den greske klubben Olympiakos.

Les på Popidol: Ubisoft vil gjenskape eldre Assassin’s Creed-spill

Tidligere i dag tok Ola Solbakken farvel i sosiale medier.

Det var en etterlengtet seier og trolig også nødvendig for jobbsikkerheten til den norske treneren. – Etter en svak periode, hvor også Ola Solbakken har vært skadet har klubben vunnet to kamper på rad. – Etter 3 – 0 eier over Jubilo Iwata er den japanske storklubben nå på 9.plass på tabellen.

Les: Manchester United vil bruke Rasmus Højlund i spektakulær bytteavtale

Atsuki Ito var den store spilleren på Saitama stadion. Han leverte assist til Hirokazu Ishihara og Ryoma Watanabe før han selv scoret det tredje målet.

Marius Høibråten var god i hjemmelagets midtforsvar, mens Solbakken spilte 73 minutter på kant.

Mandag morgen lokal tid meldte Urawa Reds at Solbakkens leieperiode fra Roma er utløpt og at han forlater klubben. «Jeg er lei for at jeg ikke fikk spille flere kamper her som følge av skade. Fra min første dag i Japan har jeg følt meg velkommen og som en del av denne klubben. Jeg kommer til å fortsette å følge med på og heie på Urawa Reds»

Han spilte fem seriekamper og en ligacupkamp og scorte et mål.