Sean Dyche. (foto: Everton)

26. februar, 2023. Vi må bla tilbake til denne datoen for å huske forrige gang Dele Alli var på kamparenaen. I sin tid en av Englands største angrepstalenter har hatt det virkelig tøft og har også delt historier om sine mørke dager. 28-åringen er fortsatt på kontrakt hos Everton, der han heldigvis har en av de mest oppegående trenerne i Premier League.

Sean Dyche har stått fjellstøtt i stormen denne sesongen, der han har sett allerede opptjente poeng bli nappet ut av tabellkontoen i Premier League, mens klubben fortsatt er i en økonomisk kaossituasjon. Dyche mobiliserte Everton-spillerne likevel til en imponerende overlevelse i øverste divisjon.

LES: Nå har femte (!) trener takker nei til Bayern München – hvorfor ikke bare ringe Ole Gunnar Solskjær med en gang?

Den engelske treneren er også en type som «ikke lar noen bli liggende». Dyche har fungert som mentor for Alli, målet er å få tilbake spillegleden og få sitt comeback.

-Jeg har snakket med ham om det i det uendelige. Målet mitt er å få ham tilbake på banen, få ham til å smile og nyte det igjen, for han har hatt en veldig tøff tid. Det ble tydelig i hans personlige liv, men det er godt og vel parkert. Han ser ut til å kose seg. På treningsbanen ser han ut til å bevege seg bra, begynner Dyche ifølge BBC.

– Det handler om å få han i gang igjen og få ham til å spille med et smil igjen. Først av alt for å få ham til å spille igjen, men det endelige målet er at han skal nyte spillet. Han er en toppspiller når han er i full form og i aksjon, sier Dyche.

ENGELSKE KLUBBER: Chelsea drar inn ville 70 millioner ekstra på Eden Hazard – som la opp i fjor!

Kontraktsutløp for Dele Alli er i sommer, men ifølge BBC kan fortsettelsen for Alli komme i Everton. «You don’t leave a man behind.»

Vi trenger også sånne historier i fotballens kyniske verden.