Arne Slot Bilde: Livepool

Nederlandske Arne Slot gir endelig sitt første intervju som Liverpool-manager 30 dager etter å ha erstattet Jürgen Klopp.

Utvilt og tilbake fra ferie!

Tilbake i mai ble det annonsert at tidligere Feyenoord-manager Arne Slot vil ta over etter Jürgen Klopp som klubbens nye manager og så ble det til helt stille.

Les: Legger inn et første bud på Emil Holm

Klopp sendte sjokkbølger gjennom hele fotballverdenen etter at han avslørte sin beslutning om å trekke seg som Liverpool-sjef på slutten av 23/24-sesongen tilbake i januar.

En klubberklæring lød: «Liverpool Football Club kan kunngjøre at Arne Slot har blitt enige om en avtale om å bli klubbens nye hovedtrener, som formelt tiltrer stillingen 1. juni 2024, med forbehold om arbeidstillatelse.»

Onsdag ettermiddag ble nederlenderens første intervju som Liverpool manager offentliggjort på klubbens sider.

45-åringen sa: «Spent, ser virkelig frem til den nye utfordringen som ligger foran meg. Vi ser selvfølgelig på treningsfeltet, som er fantastisk, så det er mye å se frem til. Laget kommer tilbake om noen uker, og ja, [jeg gleder meg] til en ny start etter en fin periode jeg hadde i Feyenoord.»

I intervjuet avslørte Slot at kaptein Virgil van Dijk var den første spilleren han snakket med.

Han sa: «Jeg har nådd ut til noen få av dem – alle etter at Jurgen dro fordi jeg trodde det var veldig viktig å være rettferdig mot Jürgen og være rettferdig mot spillerne. For de måtte avslutte sesongen og jeg tror ikke jeg ville vært veldig glad om min etterfølger ville ha ringt spillere før jeg forlot klubben.

«Da tror jeg det er normalt å begynne med kapteinen, som er Virgil [van Dijk], som er lett for meg fordi vi kunne snakke nederlandsk!»

På spørsmål om tiden mellom kunngjøringen hans og intervjuet var bevisst, sa Slot: «Først og fremst, kanskje avskjeden til Jürgen, som var veldig spesiell etter det jeg så. Det var samme dag som jeg forlot Feyenoord også, men jeg så noen ting og etterpå ble det enda noen flere farvel fra det jeg så, så jeg synes det var rettferdig for ham og klubben og for supporterne å vente litt og så å komme inn.

Les på F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken

«Bortsett fra det dro jeg på ferie som du sikkert kan se! Og ja, jeg tror det er et godt øyeblikk å komme hit og snakke med deg, men la oss være klare: Jeg starter ikke i dag, jeg har vært i mye kontakt med ansatte allerede – fra folk som jobber her til de nye medarbeiderne som kommer inn – og, selvfølgelig, nesten hver dag ringer Richard [Hughes] og jeg hverandre fordi vi må snakke. Dette er også en veldig viktig fase for den nye sesongen, for å sørge for at laget er klart, og vi må spille i pre-season. Så mange ting har blitt gjort, men mer i bakgrunnen, og nå sitter jeg her foran deg, jeg tror det er et godt øyeblikk å gjøre det nå av de få grunnene jeg nettopp ga deg.»