(c) Bilde: Sarpsborg 08: Alexander Ruud Tveter

Det er bare å ta en raskt titt på alle spillere som Sarpsborg 08 har solgt dyrt de siste årene for å skjønne at klubben er ekstremt dyktige til å bygge opp under sine spillere. – Det viser de også på nyårets første arbeidsdag når de forlenger med langtidsskadde Alexander Ruud Tveter (28) som ikke har spilt siden i sommer. 

Dog bør Sarpsborg 08 bli litt mindre flinke til å selge, hvis de har planer om å klatre på tabellen igjen.

Les: Bekreftet: Tidenes nest dyreste svenske solgt til Juventus

«Det er ikke sånn at det er noen selvfølge at man får ny kontrakt når man er midt i en langtidsskade. Det setter jeg veldig stor pris på, sier Alexander Ruud Tveter til Sarpsborg 08s nettsider.

Det var i siste liten, han var i prinsippet ferdig i det øyeblikket vi gikk inn i et nytt tiår. – Kontrakten til Tveter ble forlenget ut 2020.

Det var midt i en periode der spissen fikk mye tillit hvor skaden i kneet kom og ødela resten av 2019-sesongen for Ruud Tveters del. Av både medmenneskelige og sportslige hensyn ville derfor klubben forlenge.

«Ruud Tveter er dønn seriøs. Rett og slett hel ved. Det er en spiller og ikke minst person vi setter veldig stor pris på. Nå skal han få en reell mulighet til å vise seg fram igjen hos oss. Han skal få tiden på seg til å bli ordentlig bra i kneet, så håper vi å se en god utgave av ham når han er tilbake», sier sportsdirektør Thomas Berntsen til sarpsborg08.no.

Nå forteller spissen om at rehabiliteringen går bra, selv om han må være forsiktig med kneet. Han regner med å være tilbake først i april-mai, så deler av neste sesong faller også bort for 28-åringen.