Noe som har blitt krystallklart de siste ukene Barcelona må selge spillere for å nærme seg en slags økonomisk balanse. Det kan ikke være «ekstra» spillere som er kjekt å ha, men kun de som leverer uke etter uke. Manager Ronald Koeman har ikke med Samuel Umtiti i sine planer, men franskmannen nekter å dra.

Umtiti har en svært høy lønn og han har konstante skadeproblemer. På fredagens pressekonferanse før lørdagens 1 – 1 bortemøte med Athletic Bilbao sa Koeman uttalte at selv om hans forsvarer blir værende, så kommer han knapt til å spille.

Les: Glimrende løsning for Alexander Sørloth!

Barcelona har gitt Umtiti flere alternative lag som har kommet med faktiske tilbud. – Alle er avvist!

Umtiti har skjerpet seg

Den franske superstjernen har lenge vært en løs kanon hvor svært varierende prestasjoner og til dels unødvendige skadeavbrekk har vært fasiten. – Nå mener imidlertid Samuel Umtiti han har lært og ber om å få bli for å kjempe seg inn på laget igjen. Spansk presse rapporter i tillegg om at hans oppførsel og holdning er profesjonell.

Umtiti har trent hardt på treningsstudioet for å styrke kneet, og forbedringen tydelig for oss alle.

Marca skriver at den 27 år gamle midtstopperen har også forbedret seg i form og mener at han fortjener en mulighet denne sesongen, til tross for at Gerard Pique, Eric Garcia, Ronald Araujo og Clement Lenglet alle ligger foran ham i Koemans prioritetsrekkefølge.

Lønnen er imidlertid det største problemet, Umtidi drar inn mellom åtte og ni millioner euro per sesong. Barcelona har forsøkt å terminere kontrakten, men det vil bli vanvittig dyrt uten at partene er enige. – Det skal diskuteres ett lønnskudd de nærmeste dagene, men ingenting er avgjort.

Klubbens kapteiner har alle blitt enige om å redusere lønnen, og Miralem Pjanic kommer trolig til å forsvinne far Barcelona sine lønningslister snart. Hele fire klubber skal være på ballen og ønske en overgang.

Det siste fra Camp Nou er at Samuel Umtiti vil godta et lønnskutt hvis klubben klarer å se på hans nivå og prestasjoner med ferske øyne.

Les: Xherdan Shaqiri er bare en legesjekk unna vesentlig mer spilletid