Big Sam

Den engelske manageren Sam Allardyce er kjent for å klare å skremme/motivere spillerne til å ikke rykke ned, han har som vane å klare det, men ikke denne gangen. «Big Sam» overtok West Bromwich Albion rett før jul da alle så det gikk alt for tregt med poengsankingen.

Det var noen gode perioder og håpet om å beholde plassen var i live en stund, men de siste ukene ble det stadig klarere at nedrykk var uunngåelig. – Sam Allardyce gir seg som manager i West Bromwich Albion ved sesongslutt. Nyheten ble sluppet etter 1-3-tapet mot West Ham onsdag.

Les: Sparker i gang sommerens slag med et kontraktsforslag på 900 millioner kroner


WBA tok ledelsen i sin siste hjemmekamp i Premier League for denne gang, men West Ham vendte til en viktig seier i kampen for europaligaplass. «West Bromwich ga meg et generøst tilbud for å bli, og det viser at de er en ambisiøs klubb. Etter å ha vurdert det nøye har jeg besluttet å avslå tilbudet» sa Allardyce i en uttalelse du kan lese lenger ned i artikkelen.

«Om jeg ble og vi sikret opprykk neste sesong, ville det være forventninger om at jeg skulle fortsette minst en sesong til. Dessverre er ikke det en forpliktelse jeg kan gjøre på dette stadium i min karriere.»

Sammen med Allardyce slutter også assistenten Sammy Lee og førstelagstrener Robbie Stockdale.

Det er første gang Allardyce ikke greier å unngå nedrykk fra Premier League med en av sine klubber.

Les på Helsesjefen: Bekymret over pandemidrikking

Allardyce har tidligere vært sjef i Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace og Everton.