Har vært gull for hverandre. (foto: liverpool, twitter)

En av de journalistene som har fulgt Liverpool tettest de siste årene er tidligere Liverpool Echo-reporter James Pearce, som nå skriver for The Athletic. Pearce kommer i dag med en oppdatering på Mohamed Salahs situasjon i Liverpool.

Salah ønsker å bli værende i Premier League når kontrakten hans går ut, til og med om det ikke blir på Anfield.

«Utover neste sommer er Salahs fremtid stadig mer usikker,» skriver Athletic-reporteren.

«Med mindre 29-åringen mottar et betydelig forbedret kontraktstilbud fra Liverpool, vil han forlate klubben gratis etter neste sesong.

«Om det skjer vil Salahs preferanse være å bli i Premier League i stedet for å dra utenlands.»

SISTE: Manchester United følger med på Mason Mount

Spissen håper å få et tilbud fra Liverpool som matchen den posisjonen han har som en av verdens beste spillere.

«Kilder nær spilleren sier på Salah ble tilbudt en lønnsøkning på 15 prosent på hans nåværende kontrakt, som de følte ikke verdsatte hans status og prestasjoner ,» la Pearce til. «Etter å ha vurdert hva de beste spillerene tjener i andre klubber, vil lønningene han søker i Liverpool gjøre ham til den sjette best betalte fotballspilleren verden»

GIGA-BUD: Real Madrid byr 800 millioner!

Det har tidligere blitt nevnt at han ønsker å ligge på samme nivå som De Bruyne i City, som skal være i underkant av 400.000 pund i uka. Tilbudet Salah har fått fra Liverpool skal være i underkant av 250.000 pund i uka. Salah skal være villig til å gå ned på varigheten og signere en toårskontrakt om Liverpool innfrir hans lønnskrav.

Dermed kan det bli en svært vanskelig avgjørelse for Liverpool om de skal legge seg samme lønnsnivå som City, som kan bli meget kostbart på sikt, eller om de skal risikere at Salah går til av deres nærmeste konkurrenter.

Sadio Mane er også på vei bort fra Liverpool – og her er de som kan erstatte han.