Har vært noen gode dager også. (foto: arsenal)

Ridder av Æreslegionen, offiser av Den britiske imperieordenen er fortsatt leken og lysten på nye utfordringer i en alder av 68 år. 

Det er lett å tenkte på Arsène Wenger som en gammel fotballprosessor, men han er mye mer enn det, man skal huske han var på oppdagelsesferd på mange kontinenter både da han var i Monaco og de første årene i Arsenal. – Det er mange som har fått fantastiske karrièrer på grunn av han, Hos Monaco brakte han inn George Weah, som senere ble «FIFA World Player of the Year» med AC Milan. (George Weah ble i januar valgt til president i Liberia, Presidenten har uttalt at den neste landslagssjefen for Liberia burde være hans gamle oppdager og mentor).

Les: Arsenal-treneren: Superstjerna skal jobbes med på en helt annen måte

Vi fortsetter å nevne navn så du skjønner hvor landet ligger:

Cesc Fàbregas, Kolo Touré, Robin van Persie og Emmanuel Eboué, Marc Overmars, Nicolas Anelka, og Fredrik Ljungberg…… Vi skal heller ikke glemme Thierry Henry som var hans «elev» i Monaco som han tok med seg til Arsenal for så å bli tidenes toppscorer i klubben og kaptein.

Det er ikke mulig å være manager på toppnivå i Premier League i 22 år uten å være ekstremt dyktig. Det er hans evne til å finne og utvikle talenter som han har lyst til å fortsette å bruke.

Les: Liverpool skal ha lagt inn bud på 665 millioner kroner

Det er nå en måned siden Arsène  sluttet som manager i Arsenal, i managerstolen nå Unai Emery, et valg han sier han støtter med hele sitt hjerte. Emery var inntil nylig manager for den franske storklubben Paris Saint-Germain, de skal forøvrig ha tilbudt managerlegenden en sentral rolle i klubbens styre. – Noe han skal ha vurdert til å være litt for lite «hands on».

I et intervju med radiokanalen RTL svarer Arsène Wenger på spørsmålet om hva som var hans største tabbe.

«Kanskje å bli i samme klubben i 22 år. Jeg er en som liker å bevege meg, men jeg liker også utfordringer. Jeg har vært en fange av egne utfordringer noen ganger».

Han forteller at han var for fokusert og stengte alt annet enn fotball ute,

Jeg angrer på alt jeg ofret fordi jeg nå forstår at jeg har såret mange mennesker rundt meg. Jeg har forsømt mange. Jeg har forsømt familien og oversett mange nære venner, fortalte Wenger.

«Innerst inne er den besatte mannen selvopptatt, i hans forfølgelse av det han elsker. Han ignorerer alt annet. Men det er samtidig et bein å jage».

Arsène Wenger har snakket lite offentlig om fremtiden annet enn at hans prioriteringer er annerledes, han ønsker å fortsette, men da helst i Frankrike. – Sommeren skal brukes til å sondere terrenget og pleie familie og venner.

Wenger kommer fra Strasbourg og de har et lag i den øverste divisjonen i Frankrike, men oppfattes som «middelhavseilere» ikke en av toppklubbene og heller ikke blant de dårligste i Ligue 1. Nåværende manager Thierry Laurey har uttalt det ville være fantastisk å få jobbe sammen med byens store sønn, mens fans allerede i sosiale medier mer enn ymter frempå at Arsène Wenger burde overta ansvaret.

Arsène Wenger har ikke engang fortalt hvor han vil bo, men ryktene vil ha det til at han blir sentral om ikke manger i en av Frankrikes topp klubber.