Ruud van Nistelrooy med jålete skjegg

Det har helt tydelig skjedd mye bak i kulissene i den nederlandske storklubben PSV Eindhoven. – Det er bare en kamp igjen i årets Eredivisie sesong. Ruud van Nistelrooy kunne ikke vente til etter helgen og endt sesong, men måtte forlate jobben som manager med umiddelbar virkning.

De siste årene har alt dreid seg om PSV for den forholdsvis nybakte manangeren. – Ruud van Nistelrooy har ledet ungdomssatsningen til klubben og innehatt en rekke ulike stillinger før han ble manager for et førstelag for første gang i fjor sommer. – Det har gått helt ok, men ikke uten interne gnisninger vi helt sikkert kommer til å høre mere om etterhvert.

Les: Økende optimisme om Messi i Saudi-Arabia

Ligger på andreplass i Eredivisie en plass ingen truer med en kamp igjen.

PSV melder at van Nistelrooy ga beskjed om sin avgjørelse onsdag morgen etter flere diskusjoner om interne forhold de siste ukene.

Etter et møte tirsdag kveld mellom styret og Van Nistelrooy skal de ha blitt bestemt at klubben skulle holde fokus på helgens kamp mot AZ, men onsdag morgen kom kontrabeskjeden fra den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen.

PSV skriver i sosiale medier: «Hovedtrener Ruud van Nistelrooij meldte i formiddag at han forlater PSV.

PSV beklager avgjørelsen og er takknemlig for at han vant Johan Cruijff Shield og TOTO KNVB Cup og håper å avslutte sesongen med andreplass.»

  • Van Nistelrooy rapporterte i morges at det etter hans mening ikke var nok støtte i klubben til å fortsette lenger. Han forklarte dette umiddelbart til spillerne og staben. Denne søndagen vil Fred Rutten, etter ønske fra ledelsen, midlertidig overta rollen som hovedtrener.
  • Les: Må bryte «Cristiano Ronaldo-regelen» for å signere Neymar

PSV beklager trenerens avgjørelse og er takknemlig for suksessen han har bidratt til formidler de videre.