(c) Bilde RBK: Jonathan Augustinsson

De har tydeligvis skjønt på Lerkendal at det ikke holder å «bare» hente inn Åge Hareide som ny hovedtrener, men de trenger klassespillere for å kunne ta tronen bort fra Bodø/Glimt.

Nå har de vært i Sverige og hentet den 24 år gamle Jonathan Augustinsson og gitt han en kontrakt for de neste fire årene. – Han kommer fra sist sesongs seriemester Djurgården så snart vi bikker inn i et nytt år.

Les: Nå er det ikke lenge før vi får se Patrick Vieira i Premier League

«Det kjennes fantastisk å skrive under. Jeg har ventet lenge på det her og vi har holdt på med forhandlinger i stort sett hele året i prinsipp. Det kjennes godt at det endelig skal bli offisielt nå. Jeg gleder meg til å treffe laget og til å komme i gang», sier Jonathan Augustinsson til RBK.no.

Sportslig leder i Rossenborg Micke Dorsin som kjenner Djurgården veldig godt et godt fornøyd med å sikre seg underskriften til den fremadstormende venstrebacken.

  • «Vi er veldig glade for å ha sikret oss underskriften til Jonathan. Han er en godt skolert spiller med bra fart og en god venstrefot. Vi ser frem til å få han på plass i januar»


Augustinsson er blitt koblet til Rosenborg i en god stund og har måttet tåle mange spørsmål om en eventuell overgang fra Stockholm til Trondheim. Nå gleder han seg over å kunne avsløre klubbytte.

  • Det har vært mange spørsmål siden i sommer og vi signerte papirene i september. Vi har ligget lavt og jeg har forsøkt å styre unna spørsmålene, om man kan si det. Det skal bli godt at det endelig er offisielt, sier Augustinsson.

Han avslører at han forhørte seg med to tidligere RBK-ere da interessen fra Trondheim begynte å materialisere seg

  • Jeg har alltid hatt bra kontroll på Rosenborg. Rosenborg har et godt rykte i Sverige og i Norden. Det er en storklubb i Norden, så da jeg hørte om interessen, ble det interessant med en gang. Det har ikke skadet at jeg har kjent Jonathan Levi som har spilt der tidligere og i tillegg Aslak Witry og de har hatt bare positivt å si om klubben, Lerkendal og byen, sier Augustinsson.

I fotsporene til Dorsin
Den svenske venstrebacken får drakt nummer tre i Rosenborg, det samme som Micke Dorsin hadde i sin tid på banen for RBK. Dorsin ble seriemester med Djurgården på 2000-tallet, før han senere ble en legende i Rosenborg med 402 kamper over to perioder. Augustinsson, som selv ble seriemester med Djurgården i fjor, kjenner på et positivt press om å levere på venstresiden.

  • Sånn kjennes det ja. Han spurte meg hvilket nummer jeg ville ha og jeg har hatt 15 i Djurgården som jeg gjerne ville ha videre. Da sa han at han ville at jeg skulle ha hans nummer tre og at det er bra historikk med venstrebacker som har hatt det nummeret. Selvsagt har jeg mye å leve opp til, men det tror jeg at jeg skal kunne gjøre, sier Augustinsson.

Augustinsson avslutter sesongen med hjemmekamp for Djurgården mot Varbergs BoIS på søndag, der de regjerende svenske mesterne må vinne og ha hjelp av andre resultater for å knipe en plass i Europa neste år.

Les på F7: Strålende hærverk av en fransk kunstner