Har funnet en passende utfordring. (foto: derby, twitter)

For Wayne Rooney er fotball passion. I det minste, da det var rom for passion. Blame VAR.

Det er ikke mange kampene i Premier League der VAR ikke har spilt en av hovedrollene. For old school Rooney blir det uansett helt feil å bryte opp kampen med å tusle rundt å vente noen minutter på at Herr (eller Fru?) VAR «skal bestemme seg».

Les: Kan sikre seg mål-mitraljøsen Luis Suarez på free transfer!

-Når man ser Premier League, så er noen av dommerne gjennom VAR meget frustrerende, og man forstår ikke hvordan de har kommet frem til den avgjørelsen. Personlig mener jeg at spillet er bedre uten. Selv om du til tider kan være frustrert etter kampen, så er vi nødt til å stole på at dommerne gjør sitt beste, begynner Derby-manageren.

Les på F7: Bli med og seil med NRK i sommer

-Det tar del av emosjonene ut av øyeblikket. Jeg husker noen av de målene jeg scoret hvor jeg kunne være onside eller offside. Man kaster et blikk på linjedommernes flagg og ser at det er ned lags siden og du kan fortsette jubelen, mimrer Rooney.

Les på Popidol: Lady Gaga gir ut nytt album med urgamle Tony Bennett

-Det er latterlig at spillerne venter i et eller to minutter på å se om målet fortsatt står, avslutter Rooney. Som slipper VAR-styret i Championship. Med en 19. plass, tre poeng over nedrykksstreken er det vel ikke fare for at det blir VAR for United-legenden på en stund.

Men et godt poeng har han. Fotballen i Premier League har kanskje blitt mer rettferdig, men mister noe av sjela når det etter flere scoringer må legges inn «reklamepause» før spillere kan slippe løs feiringene. En ting er hvertfall sikkert: VAR har hvertfall ikke fjernet bråket etter kampene rundt dommeravgjørelsene.

Der får hverfall passion fritt spillerom.

Les: Da var tiden kommet for David Alabas bekreftelse