Aldri før har et strippeshow skapt så mye jubel! (foto: fra nyc twitter)

På lørdag var New York City FC i MLS-finalen mot Portland Timbers. Selv om Ronny Deila har skapt troen på at alt er mulig, så selv ihuga fans tidligere i sesongen tittelen som en umulighet.

Den tidligere Vålerenga og Celtic treneren Ronny Daila har mot alle odds klart å bygge et lag i stand til å vinne serien. De lyseblå fra New York var sekunder unna å sikre MLS-tittelen, men i fjerde overtidsminutt utlignet Felipe Mora til 1-1.

I ekstraomgangene hadde Portland Timbers initiativet. NYCFC virket i lange strekk preget av utligningsmålet, men slo tilbake fra krittmerket da det ble klart for straffekonkurranse. Deila gjorde de rikige taktiske valgene av spillere og vant New York City FCs første MLS-finale, med 4-2 på straffer.

Les: Chelsea har funnet Antonio Rüdiger erstatter, men han er ikke den eneste på utgående kontrakt

Det var en tydelig rørt Deila etter at titteltriumfen var i boks. Få trodde han ville få en slik opplevelse før sesongen, og gjennom høsten virket det også lite trolig. New York City måtte jobbe nesten helt inn for å sikre seg en plass i sluttspillet.

Telemarkingen har tidligere blant annet vunnet to ligatitler som Celtic-trener, og i 2013 tok han Strømsgodset til topps i Eliteserien. Tiden i Vålerenga ble aldri helt slik Deila håpet på. Så hentet City Football Group det norske fotballgeniet til å lede lillebroren til Manchester City.

Ronny Deila er en mann som holder ord, så New York City fikk «strippeshowet» fra manageren når titlen var sikret.   


Ronny Deila, mannen som gjør det umulige mulig. Dette blir garantert lagt merke til hos City Football Group og resten av fotballverden. MLS er ikke lenger en kuriositet ingen bryr seg om i Europa.

Grattis!!!!!!!