En gjeng Ronaldo ikke klarer å stilne. (foto: united, twitter)

Forrige sommer hadde Ole Gunnar Solskjær planen klar for sesongen der den første tittelen skulle sikres. Manageren hadde hele veien sagt det ville ta 2-3 sesonger før dette ville være realistisk. 2021/22-sesongen var da det skulle skje. I løpet av noen uker på tampen av overgangsvinduet satt han med fotballens største merkevare – og ego – i troppen.

Nå skal vi ikke gi Ronaldo skylda for at Solskjær ikke fikk suksess nok tll å beholde jobben forbi nyttår, men når du har planene klare og får inn en Cristiano Ronaldo, da må planene legges om. Ronaldo scoret sine mål, mens United-laget som helhet hanglet seg gjennom en krevende høst.

LES: L’ Equipe: Manchester United gjør klar for kamp om fransk landslagsspiller

I etterkant ble det klart at agent Jorge Mendes hadde banket på hos Manchester City, en overgang gjengen på United ikke kunne akseptere. Sir Alex tok en telefon til ledelsen, Ronaldo endte på Old Trafford og resten er historie.

Nå ryktes det om at portugiserens agent er i gang med samme opplegg i La Liga. Dialogen med Uniteds erkerival fremprovoserte at de røde måtte åpne døra for Ronaldo. Ifølge Footballtransfers har Jorge Mendes vært i kontakt med flere klubber for å selge klientens tjenester, inkludert Atletico Madrid. Her blir det sendt signaler om at Ronaldo er villig til å ta et betydelig lønnskutt for å returnere til den spanske hovedstaden.

LES: Dani Alves med tydeligere hints enn Da Vinci-koden

Ulike spanske medier mener strategien minner om den Mendes brukte forrige sommer i Premier League. Ved å være i tett dialog med Atletico, skal det fremprovosere et tilbud fra Real Madrid, der Ronaldo mest av alt ønsker å returnere. Real Madrids mestscorende spiller kan jo umulig ende opp hos byrivalen.

For noen uker siden gikk Ancelotti ut og fortalte han var svært fornøyd med troppen etter to forsterkninger i sommer. At italieneren tillater å skrote planen han har lagt for back-to-back titler i La Liga og Champions League ved å slippe til CR7, den ser vi ikke helt komme. Real Madrid er alt annet enn desperate – og har det de trenger førs sesongstart.