Ærestribunebesøk. (foto: united,twitter)

Vi hyller Cristiano Ronaldo for det han har gitt Manchester United i første runde på Old Trafford under Alex Ferguson og deler av den andre perioden under Solskjær. Etter dette har det vært en smertefull opplevelse for fansen, der bunnivået ble nådd med et visst TV-intervju. På søndag løftet Manchester United sitt første trofé på det som virker som en halv evighet, vi må dessverre si at Ronaldos exit for rundt to måneder siden har gjort dette lettere.

Nå skal ikke Ronaldo få hovedskylda for at Manchester United har slitt, men med Erik ten Hag på plass har det vist seg at CR7 representerte det Man United trengte å løsrive seg fra. Bruno Fernandes husker godt sjokket da nederlenderen innførte sitt nye regime.

LES: Martinez forklarer supporterne fordelene med å ha en argentiner i United-troppen

-Da han (Ten Hag) kom, kunne man merke at han var virkelig krevende. Enten innrettet man seg, eller så er man ute og ikke spiller, begynner Fernandes til BT Sport.

-Selv hvis en av de store spillerne gjorde noe annet enn det han ønsket, så sendte han dem ut av laget. Det har han gjort flere ganger. Han gjorde det med Cristiano (Ronaldo), han gjorde det også med Jadon (Sancho), og han gjorde det med Marcus Rashford, fortsetter Fernandes.

LES: Bare én spiller som ikke trenger å la seg imponere av Haaland

-I starten tenkte vi: «Han er vår viktigste spiller. Vi har bruk for ham». Etterpå snakket jeg med David (de Gea), han sa: «Sånn skal det være.», mimrer portugiseren.

David de Gea hadde rett. Ronaldo skviset seg selv ut, Jadon Sancho måtte helt ned i kjelleren før han nå leverer for Man United, Marcus Rashford innordnet seg Ten Hags regime og leverer som en verdensstjerne.

LES OGSÅ: David Beckham gir Kieran Gibbs ny jobb

Ronaldo representerte den siste megastjernen på Old Trafford som forventet spesialbehandling. CR7s hastige exit har gjort veien til den første tittelen adskillig lettere.