Thomas Daniel Friedkin som har blitt mangemilliardær på salg av Toyota i midtøsten digger å eie ting som har med sport å gjøre. – I går kveld ble hans Friedkin Group enig om betingelse for kjøp av Serie A klubben Roma.

Selve overtagelsen er planlagt gjennomført i slutten av måneden, men allerede i dag er dokumenter gitt til CONSOB, myndighetene som har ansvaret for å regulere det italienske verdipapirmarkedet.

Det er ikke offentliggjort hvor mye nåværende eier NEEP Roma Holding får av Friedkin Group, men det kan ikke være spesielt mye, fotballklubben har stor gjeld og trenger betydelige investeringer. – Roma er lovet at det skal komme tilstrekkelig med cash fremover.

Les: Smekker en 3 milliarder kroner utkjøpsklausul på nykjøpt spissvidunder

Roma-president Jim Pallotta sa: «Jeg er glad for å bekrefte at vi har oppnådd en avtale med The Friedkin Group om salg av AS Roma.

«Vi har signert kontraktene og vil nå i løpet av de kommende dagene jobbe sammen for å fullføre den formelle og juridiske prosessen som vil føre til at klubben skifter hender.

«Den siste måneden har Dan og Ryan Friedkin vist sitt totale engasjement for å fullføre denne avtalen og ta klubben videre på en positiv måte. Jeg er sikker på at de vil være store fremtidige eiere for AS Roma.»

Transaksjonen vil se eksisterende eiere AS Roma SPV selge hele sin 86,6 prosent aksjekapital til The Friedkin Group.

Dan Friedkin, styreleder og administrerende direktør i det innkommende eierskapsgruppen, sa: «Vi alle i The Friedkin Group er så glade for å ha tatt skritt for å bli en del av denne ikoniske byen og klubben.

«Vi ser frem til å avslutte kjøpet så snart som mulig og fordype oss i AS Roma-familien.»

Roma er i Europa League-aksjonen i Sevilla torsdag, etter å ha avsluttet serien på femteplass.

Les: Bekreftet: Alexis Sanchez er endelig ferdig i Manchester United