Roberto de Zerbi. (foto: Brighton)

Da Roberto De Zerbi forlot Brighton etter sesongens siste kamp mot Manchester United, etter å ha oppnådd en «gjensidig avtale» med Premier League-klubben var vi overbevist om at det var for å overta Bayern München. – Men den tidligere Shakhtar Donetsk manageren hadde andre planer.

Suksessen med Brighton hvor han i sesongen 2022/23 sesongen ledet «The Seagulls» til deres høyeste Premier League plassering og sørget for europeisk kvalifisering for aller første gang i historien. Sist sesong var mye tøffere, De Zerbis lag som endte på 11. plass etter en kampanje forstyrret av skader på nøkkelspillere.

Les: Antonio Conte vil kjøpe ut Romelu Lukaku på en betingelse

De Zerbi ble koblet til flere toppklubber i Premier League etter at han forlot Brighton – inkludert Liverpool, Manchester United, Chelsea og nevnte Bayern München.

Liverpool valgte i stedet å utnevne Arne Slot, mens Chelsea hyret inn tidligere Leicester-sjef Enzo Maresca for å erstatte Mauricio Pochettino.

De Zerbi skal ha hatt samtaler med United for å erstatte Erik ten Hag som manager, men Sir Jim Ratcliffe har angivelig bestemt seg for å beholde troen på nederlenderen i en sesong til.

Den italienske journalisten Michele Criscitiello fra Sportitalia hevder De Zerbi er «veldig nær» å bli enige om en avtale med den franske klubbe Marseille.

«Overraskelsesbryllup for Roberto De Zerbi: Marseille har akselerert for den tidligere Brighton-manageren, og ser på opplevelsen i Ligue 1 som et ytterligere skritt fremover for karrieren. Veldig nært,»

Les på F7: Hva nå Julian Ryerson?

I forrige måned etter at han dro fra Brighton, sa De Zerbi at han var usikker på neste trekk.

«Vi fant ikke avtalen om å gå videre,» sa han til BBC om sin Brighton-exit.

«Jeg vil holde min vei. Jeg vet veldig godt hva jeg vil gjøre og jeg vet at jeg er en trener og jeg må akseptere klubbens retningslinjer.

«De ga meg en utrolig sjanse. De gir meg muligheten til å kjenne utrolige mennesker, spille og jobbe i Premier League, spille i Europa League.

«De ga meg muligheten til å kjenne denne klubben, denne byen, disse fansen og det kan jeg ikke glemme.»

Les på Engelske klubber: Premier League-gigant har bestemt seg for å hente Xabi Alonso