Pengemaskin

Minst en gang i året bør revisorer slippes ut fra excel arket og på samme måte som PwC får lov til å åpne konvolutten på Oscar utdelingen gies noe spennende å gjøre. Det er sikkert de mest fotballinteresserte revisorene i KPMG som får lov til å jobbe med den årlige oversikten over hvilke klubber som har høyest verdi.

Manchester United har steget 5 prosent siden 2017, og er ikke det en nyhet som gir bakoversveis så vet ikke jeg.  – Vet vet fra Tidligere år at det er tre klubber som skiller seg ut, og du har sikkert gjettet det for lenge siden, Barcelona, Real Madrid og Manchester United er i særklasse mest verdt.

Paris Saint-Germain som er en av de klubbene som bruker aller mest er ikke engang på topp 10 listen.

Les: Manchester United årvåkne etter at Barcelona-spiller tømte skapet på Camp Nou

«Vi beregner alle eiendeler i hver klubb, om de eier en stadion, verdien på spillerne, men også verdien av merkevaren, omdømme, reklamekontrakter, sportslig potensial og rekkevidden på sosiale medier», forklarer Jacques Boussuge, lederen av KPMGs rådgivende avdeling for sport.

KPMG har sett på 32 av de mest verdifulle klubbene i Europa. Totalt er verdien på de 32 klubbene omkring 32,5 milliarder euro – en økning på 9 prosent fra samme undersøkelse i fjor.

Topplinjen for klubbene i undersøkelsen har i snitt steget med åtte prosent det siste året. Overskudd før skatt er hele 17 ganger høyere enn i fjor, ifølge KMPGS globale sportssjef Andrea Sartori, skriver BBC.

KPMGs verdi-rangering er som følger, tall i milliarder euro:

  1. Manchester United – €3.255
  2. Real Madrid – €2.92
  3. Barcelona – €2.78
  4. Bayern München – €2.55
  5. Manchester City – €2.16
  6. Arsenal – €2.10
  7. Chelsea – €1.76
  8. Liverpool – €1.58
  9. Juventus – €1.30
  10. Tottenham – €1.29