Klubbpresident Perez.

Real Madrid-president Florentino Perez var illsint da Premier League-klubbene trakk seg fra de grandiose Super League-planene han var med på å initiere. På balløya sa supporterne klart fra at denne «gutteklubben» fjerner seg fra alt fotballen står for- og at det ville bli skikkelig bråk hvis Liverpool, Manchester United og de andre våget å prøve seg. Real-presidenten (pluss gutta hos Barcelona og Juventus) nekter å gi seg, men nå akter UEFA å punktere planen helt.

UEFA har ikke vondt av å føle seg truet, og har nok av kritikere av sin forvaltning av fotballrettighetene på tvers av ligaene, men Super League var og er et et lukket prosjekt i amerikansk stil, der pengene bestemmer om du er inne eller står utenfor, uten muligheter for opprykk.

LES: Fransk media: Pogba har signert fireårskontrakt

Ifølge L’Equipe og AP planlegger UEFA indirekte å tappe de siste kreftene til Real-presidenten og resten av trioen med opprørere. UEFA jobber med en endring av strukturen, der det ny Champions League-formatet som introduseres i 2024 vil inkludere 48 lag.

Det var det ene, det andre er Super Cup, en miniturnering som trolig vil spilles i USA med mesteren i Europa og «tre andre meget suksessfulle lag». L’ Equipe hevder den nåværende europeiske Super Cup som spilles mellom Champions League -og Europaliga-vinnerne fremover vil stå mellom vinnerne av Europaligaen og Conference League.

Nye Super Cup skal spilles i midten av august og regnes som en «åpningsurnering». Vi er ikke sikre på at fotballen trenger å strekke sesongen ytterligere, men for Real Madrid-president Perez og gjengen betyr dette at hele året er dekket av UEFA, uten rom for å lansere Super League.

LES: Forbereder gigant-bud på Bellingham