Har tropp til å holde seg langt unna 8. plassen. (foto: rb leipzig, twitter)

Da Julian Nagelsmann ble kalt inn til Bayern München for å realisere en av drømmene sine, hadde Bundesliga-giganten allerede sikret seg Dayot Upamecano fra RB Leipzig. Liverpool nappet til seg den andre Leipig-midtstopperen Konaté i sommer, Nagelsmann hentet så også Leipzig-kapteinen til München.

Tilbake stod forrige sesongs nestbeste klubb i Tyskland med tidligere RB Salzburg-manager Jesse Marsch en sterkt svekket tropp.

Les: Liverpool og Tottenham får en «førstemann til mølla rabatt» på 400 millioner kroner

Business as usual etter å ha mistet suksesstrener, to midtstoppere og kapteinen? Nope. På fredag tapte Leipzig 2-1 mot Union Berlin, og Marsch har sett at han leder en klubb «i fritt fall».

Klubbdirektør Oliver Mintzlaff så hvertfall ingen grunn til å pynte på situasjonen etter kampen.

-Det var en desperat prestasjon. Vi leverte en katastrofal innsats. Jeg er skuffet. De første ti minuttene var vi sjokkerende svake… Vi fant ingen løsninger, tapte alle andreballene og tapte fortjent. Vi har 18 poeng etter 14 kamper, og det er ikke nok etter vår standarder. Vi har en tropp som helt klart er en av de tre-fire beste i Bundesligaen, det er målet vårt, sier Mintzlaff til DAZN.

Litt omskrevet sier Mintzlaff at Jesse Marsch har en tropp som ikke skal være i nærheten av å ligge på 8. plass snart halvveis i sesongen.

På spørsmål om Marsch sin situasjon, vridde Mintzlaff seg delvis unna, men ikke helt.

-Vi er fundamentalt nervøse. Vi skal ikke grave oss ned frem til jul og håpe at det nye året blir bedre. Vi skal tenke over det her og alt som har med tabellen å gjøre, avslutter Leipzig-sjefen.

Det høres ikke ut som Marsch får oppleve sin første julefeiring i Leipzig.

Les: Lattermild Rangnick: «Ti millioner pund for Haaland, ti millioner pund for Mbappe, ti millioner pund for Lewandowski og ti….»