Den siste opprykksplassen til La Liga stod mellom Girona, som vant første kamp 2 – 1 i Vallecas sist helg. – Dermed så det dårlig ut for Rayo Vallecano som måtte vinne med margin på bortebane.

Det var et helt annen lag enn vi så sist helg da de besøkte Girona i Nord-Catalonia søndag kveld.

Les: Everton tvinges til å skrote planen med Rafael Benitez

Rayo fikk en drømmestart på kampen da Emiliano Velazquez traff en lang pasning fra sin egen forsvarslinje, Girona-forsvaret skjønte ikke hva som skjedde før det var over.

Pasningen sendte Alvaro Garcia alene foran mål, hvorfra han med en et iskaldt skudd satte Madrid-klubben foran med 1-0.

En opprykk til La Liga ville imidlertid kreve et nytt mål, og det kom på overtid i første omgang.

Les på F7: Marcus Rashford blir hyllet

Et innlegg ble omgjort til Oscar Trejo, som med litt hell fikk ballen sparket i feltet til 2-0.

Rett etter pause ble Rayo redusert til ti mann da Velazquez fikk sitt andre gule kort i kampen.

Til tross for mye press fra Girona mot slutten av kampen klarte Rayo å holde fra.

Derfor tok laget den siste opprykksplassen, så laget skal nå spille i La Liga neste sesong.

Tidligere i sesongen tok Espanyol og Mallorca seg av de to sikre opprykksplassene.