Noen kjøper seg en ny dress til jul, andre kjøper Man United. (foto: ratcliffe, twitter)

Sir Jim Ratcliffes investering i Manchester United skal snart bekreftes, og den vil bli fulgt av signeringen av Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth hvis INEOS-sjefen får viljen sin.

Ratcliffe har gått med på å betale 1,3 milliarder pund for en 25 prosents andel i Red Devils og han vil ta «sportslig kontroll» på Old Trafford. -Dette er bare begynnelsen Storbrittanias rikeste planlegger å bruke 5 til 6 milliarder pund på å kjøpe alle aksjene og gjøre Manchester United til verdens største og beste klubb igjen.

Newcastle har en rekke topputøvere på banen, som Burno Guimaraes, Kieran Trippier eller Anthony Gordon, men det er iikke noen av de Ratcliffe ønsker seg. Han vil ha mannen som bidro til å bringe dem til St James’ Park.

Les: Manchester United og Borussia Dortmund sitter i møte akkurat nå

Sir Dave Brailsford Sportsdirektør i INEOS, og har ledet en undersøkelse av sportslige operasjoner på Old Trafford, ser på sine nære venn Ashworth som mannen som kan unngå alle tabbekjøpene som har preget Manchester United i flere år.

«Newcastle Uniteds sportsdirektør Dan Ashworth er et mål for Manchester United som leder for deres nye fotballavdeling under Sir Jim Ratcliffe,» rapporterer Graeme Bailey og Scott Saunders fra 90min.

Gjennomgripende endringer i Utd
I tillegg til Ashworth, fortsetter rapporten med å hevde at PSG-direktør Jean-Claude Blanc vil fylle rollen som administrerende direktør nå som Richard Arnold har sluttet, mens Paul Mitchell, tidligere Monaco, er ønsket som leder for rekruttering.

Det er underforstått at Ratcliffe vil gi Erik ten Hag mer tid som manager, i hvert fall frem til resten av organisasjonen er på plass.

Les: Barcelona har vekket interessen for Manchester United-stjerne som startet allerede under Ole Gunnar Solskjærs tid ved rattet