Spanske Rafael Nadal har helt sluttet å tape og er ubeseiret så langt i 2022. – I natt vant han mot britiske nummer én Cameron Norrie 6-4 6-4 i Mexican Open finalen.

På slutten av fjoråret trodde 35 år gamle Nadal at han kanskje måtte trekke seg på grunn av en fotskade, men har vunnet alle tre turneringene han har spilt i år.

Les: Jobbsøknaden til Mark Hughes havnet i spamfilteret

Spanjolen vant sin 21. major-tittel i Australian Open etter seier i et oppvarmingsarrangement i Melbourne.

«På begynnelsen av året var dette utenkelig,» sa spanjolen.

«For halvannen måned siden ville ingen ha trodd det.»

Seier over Norrie utvidet Nadals karrierebeste vinnerstart på sesongen til en 15. seier.

Den fjerde seedet, som slo innkommende verdens nummer én Daniil Medvedev i de fire siste, løftet tittelen i Acapulco uten å miste et sett.

Det er den 91. tittelen i Nadals karriere og en fjerde i den meksikanske byen, etter å ha vunnet sin første som 18-åring i 2005.

Nadal, som også triumferte i 2013 og 2020, er nå turneringens yngste og eldste mester.

Les: På lørdag ble Harry Kane og Son Heung-Min historiske i Premier League

En fint balansert åpning svingte veien til Nadal da han konverterte settets eneste breakpoint i den femte kampen og serverte uten seriøst press fra Norrie.

Norrie, som er rangert som 12. i verden, hadde vunnet sine åtte foregående kamper og tok tittelen i Delray Beach forrige uke.

Den 26 år gamle briten fant en vei gjennom Nadals serve for å bryte tilbake til 1-1 i det andre settet, bare for hans medvenstrehendte å ta kontroll med fire strake kamper.

En fantastisk pick-up volley fra Nadal satte opp to mesterskapspoeng og han tok det første da Norrie gikk langt med en forehand.

«Rafa gir deg ingen gratispoeng, og hvis du gir ham ett eller to drar han nytte av dem,» sa Norrie etter kampen til BBC.

«Det er imponerende å se hvordan han fortsatt gjør det.»