Rafael Benitez (foto: newcastle)

Den spanske manageren Rafael Benitez har ledet mange av de aller største klubbene i verden, på sin CV har han Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid og Newcastle, nå går han til sin best betalte jobb noen sinne når han nå tar over kinesiske Dalian Yifang.

Han har fått en kontrakt over 4 år og tjener uhyggelige 140 millioner i året, det er nøyaktig det dobbelte av hva han tjente i Newcastle.

Les: Matthijs de ligt er historie – Ajax har funnet erstatteren

I sistnevnte klubb har han vært siden 2016, men valgte etter lengre samtaler med klubbeier Mike Ashley å ikke fornye kontrakten. Da falt valget istedenfor på den kinesiske ligaen. – Grunnen som Benitez kommer med, kontraktlengde virker usannsynlig nå som vi vet hva hans nye lønn var.

– Jeg ønsket å bli, men jeg ville ikke bare signere en lengre kontrakt. Jeg ville være del av et prosjekt, skrev spanjolen i et brev til Newcastle-fansen.

Rafael Benitez overtar en klubb i trøbbel, Dalian Yifang befinner seg på 10 plass i Super League etter å ha vunnet bare fire av 15 league kamper. – I tillegg forsøker stjerneving Yannick Carrasco å tvinge igjennom en retur til Europa.

Les: Bekreftet: Nesten ikke til å tro, Tottenham har kjøpt sin første spiller!