Que?

Rafael Benitez er 59 år gammel og han har planlegger å jobbe til han er 70 år, før den tid drømmer han om å nok en gang kunne løfte Champions League trofeet. – Benítez ble den tredje manageren, etter Bob Paisley og José Mourinho, som vant UEFA-cupen og Mesterligaen to sesonger på rad. Han er også den første manager som gjør dette med to ulike klubber.

Etter han i 2016 måtte vike plassen i Real Madrid for Zinedine Zidane har han vært manager for Newcastle, en klubb som ikke har nødvendige resurser for å gjøre det skarpt i Europa, pr akkurat nå ligger de på 15.plass i Premier League.

Les: Det stopper trolig på 364 offisielle kamper for Arsenal

Det er nettopp dette som gjør at det har tatt tid å komme med en ny kontrakt. -De trenger begge å bli enige, men det dreier seg om veldig mye mer enn bare lønn.

Avtalen på tre år går ut 30 juni, og om Benitez fortsetter på St James ‘Park etter det er usikkert, administrerende direktør Lee Charnley insisterer på at klubben må drive med balanse og ikke påta seg store ekstra kostnader.  Benitez svarte med følgende kryptiske melding på spørsmål om han fortsetter:

«I går snakket jeg med en venn – 11 år. Elleve år som leder, det er greit. Du kan se at Roy Hodgson er fremdeles der»

«Jeg liker å styre laget, jeg liker å trene spillere, så jeg er fornøyd med det. Alltid sier jeg at vi er fremtidsrettet. Personalet mitt, de er unge mennesker, og vi tenker alltid på hvordan vi kan forbedre ting».

«I går hadde vi et møte, og vi snakket om kameraer til treningsområdet, å ta opp fra forskjellige punkter og da ha muligheten til å se fra forskjellige vinkler, slik som det, så vi prøver alltid å bruke teknologien, vi er prøver å være oppdatert, alle disse tingene. »

Benitez presenterte for Charnley og eier Mike Ashley, sine planer for fremtiden og ønske om større autonomi med hensyn til rekruttering. – Det var tre uker siden og lite har skjedd siden da, fansen har nå begynt å frykte at de mister den tidligere Liverpool og Real Madrid manageren.

Les på Popidol: Sensur gjør «Game of Thrones» til en dokumentar fra middelalderen

Sist sesong brukte Newcastle vare 15,7 millioner pund på spillerkjøp, Benitez sier han ikke forventer de skal bruke 200 millioner pund, men han synes det er vanskelig å forplikte seg ovenfor en klubb som kjemper om overlevelse i Premier League.

Benitez da han spurt hvordan han ville føle seg hvis han ble fortalt at han aldri ville bli involvert i Champions League igjen, svarte han: «Godt spørsmål.

«Jeg liker – og jeg vil – konkurrere om trofeer og det beste troféet er Champions League, så jeg vil gjerne ha muligheten i løpet av neste 11 årene til å vinne Champions League.»

Les på F7: Tysk studie viser elektriske biler slipper ut mer CO2 enn diesel