Guirassy har overlistet keeperen nok en gang. (foto: stuttgart, twitter)

Vi husker Erling Haaland tok Bundesliga med storm og hamret inn mål for Dortmund. Harry Kane har startet sesongen med 7 bundesliga-scoringer på 5 kamper. De to spissene viser det ikke er så viktig hvilken drakt de bærer, foran mål er de to gutta uansett ekstreme. Hørt om Serhou Guirassy? 27-åringen har nå overgått Haaland, Kane – og matcher Robert Lewandowski i Bundesliga.

Stuttgart-spissen kjempet sammen med klubben for å unngå nedrykk forrige sesong, plassen ble reddet med seier i playoff-kamp mot Hamburg. Etter fem kamper denne sesongen befinner samme klubb seg i topp fire-sjiktet på tabellen, ett poeng bak ligaleder Bayern.

LES: Rydder plass for genial Ancelotti-erstatter

Smått utrolig, men ikke så rart når starten til Guirassy er historisk. 10 scoringer på de første fem kampene. Ingen spiller i bundesligahistorien har scoret mer enn 27-åringen i løpet av så få kamper. Robert Lewandowski er den eneste som matchet dette i 2020.

Guirassy har vært en skikkelig late bloomer, der landslagsdebut på seniorlag først kom i 2022 for Guinea (spilte tidligere for ulike franske ungdomslandslag).

LES OGSÅ: Drittlei Haaland-prat etter seks kamper i Bundesliga

Spissen har hatt en kronglete vei mot toppen av toppscorerlista i Bundesliga. Lille, FC Köln, Amiens og Rennes, før han ble hentet i 2022 (først på leie) til Stuttgart for sitt store gjennombrudd denne sesongen.