(c) Bilde Ipswich Town: Paul Lambert

Det nærmer seg umulig for Celtic, som er vant til å vinne den skotske serien å ta igjen Rangers ledet av Steven Gerrard som vil bli legendemanager i Liverpool så snart Jürgen Klopp finner ut av vil noe annet.

Presset bygger seg opp mot manager Neil Lennon etter uavgjort på søndag mot St Johnstone, forteller tallene klart hvor ille det står til, bare to seiere på 12 kamper.

Les: Terminert av Sarpsborg i oktober, terminert av ny klubb etter tre dager

Celtic er 13 poeng bak Rangers – om enn med to kamper i bakhånd.

Celtic-styret skal være motvillige til å frita nordiren for sine plikter, og søndag kveld etter kampen var de tydelige på at han er ganske sikker. Styreleder Peter Lawwell og co ønsker ikke å bli gitt til å gi etter for presset fra Green Brigade-supportergruppen som har arrangert kraftige protester med krav om Lennons avgang.

«Styret har nøye vurdert dagens forhold og utfordringene vi står overfor, og ikke minst presset på spillere og trenere for å levere det tiende mesterskapet på rad som er så viktig for oss alle. Like viktig er å gå videre i tråd med klubbens verdier», skriver klubben og fortsetter:

  • «Styret har kommet til at våre kollektive mål oppnås best med fortsatt støtte til Neil og hans team mens de leter etter løsninger på utfordringene».
  • «Selv om det er blitt antydet at det var tid for endring, mener styret at Neil og teamet hans er i den beste posisjonen til å endre prestasjoner og lede oss til suksess».

Henter de likevel inn Lambert vil det verken første eller siste gang en klubblengende inntar managerstolen, det holder å nevne Frank Lampard (Chelsea), Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) og nesten John Arne Riise sist Aalesund var i krise.

Les på Tyskfotball: Union Berlin forlenger med Urs Fischer

Utviklingen er negativ og styret skal ifølge 90 minutter være klar til å hente inn klubblegende Paul Lambert hvis ikke poengsankingen økes betraktelig.

Lambert som har hatt ansvaret for Ipswich siden 2018 er høyt respektert etter å ha spilt nesten 300 kamper for Celtic og sitter på betydelig ledelseserfaring.

I slike tilfeller er det alltid en rekke forlag på bordet, eksempel tidligere Bournemouth-sjef Eddie Howe og nåværende Dundee sportsdirektør Gordon Strachan, men det er Lambert som definitivt er øverst på lista akkurat nå.

Les på F7: Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år