Ethan Amundsen-Day signerer helt uten å se på papiret! Bilde Aston Villa

Ryktet til norsk fotball er svært godt i Premier League. Vi har to av balløyas største stjerner i Manchester City toppscorer Erik Braut Haaland og Arsenal kaptein Martin Ødegaard. – De som følger ekstra godt med har fått med seg vi har noen spillere i La Liga og Serie A også som utmerker seg.

I oppkjøringen til EM på Sky Sports ble det diskutert hvilke land som panelet trodde ville komme langt i sommerens EM i Tyskland. – Forbauselsens var stor over at Norge ikke var kvalifisert.

Les: Mats Hummels kan velge mellom fem Premier League-klubber etter Borussia Dortmund exit

Nå kan vi lett få en ny norsk stjerne i Premier League, men det kommer til å ta litt tid, den 19 år gamle midtstopperen Ethan Amundsen-Day går rett fra akademiet til FC København, uten et eneste minutt for førstelaget til Astin Villa sitt akademi.

Akkurat som Erling Braut Haaland er Ethan Amundsen-Day er født i Leeds, han har de siste tre sesongene i den danske klubben etter å ha startet sin karriere med Fredrikstad FK i Norge.

Mark Harrison, Academy Manager, sa til Aston Villa sine sider: «Vi er glade for at Ethan blir med oss. Han er en spiller som har en stor mentalitet og er teknisk veldig effektiv.

«Han vil legge til mer dybde til troppene våre som forberedelse til de forskjellige konkurransene vi skal konkurrere i på U21-nivå, og vi ser frem til å jobbe med ham de neste sesongene.»

F7: Manchester United åpner Premier League 2024/25-sesongen

FC København skriver på sine sider tirsdag ettermiddag at de har kommet til enighet med Premier League-klubben om en overgang for det norske stoppertalentet.


«Vi er glade for at vi kan sende Ethan videre til en klubb som Aston Villa» sier utviklingsdirektør i FCK, Sune Smith-Nielsen til den danske klubbens nettside.