Har vist han har teft når det gjelder talent. (foto: united, twitter)

Erik ten Hag og United kom seg etter City-skrellen på Etihad. 1-2 seier mot Everton og Lampard, til og med med Ronaldo-scoring, var en lettelse for United-supporterne. Dette endrer likevel ikke den sårbare situasjonen klubben har på topp. Thomas Frank og Brentford-gjengen lukter lunta, og jobber intenst for at giganten ikke skal overtale nok en spiller de selv trenger.

Da Ivan Toney ble hentet til Newcastle i 2015 var det knapt noen som registrerte det. På evig utleie til klubber som Barnsley, Schrewsbury, Scunthorpe og og Wigan, ble det «nedrykk fra Newcastle til Peterborough. Fortsatt ikke akkurat noe Man United-potensiale på spissen. Så blinket Brentford og manager Thomas Frank ut Toney i 2020, der han så til de grader har meldt seg på Premier League-prosjektet til Brentford. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 4.25 til Juventus/Real Madrid og PSG-kampene i dag

Forrige sesong fikk de etablerte klubbene i øverste divisjon en vekker da Brentford viste tenner og bestod debutsesong-testen med glans. 11. plass på PL-tabellen, godt hjulpet av Toneys 12 scoringer på 33 Premier League-kamper, bare ett mål færre enn Citys Raheem Sterling, tre færre enn De Bruyne, Diogo Jota og Jamie Vardy. Sagt på en annen måte: Toney ble Premier Leagues 11. mestscorende spiller – i debutsesongen.

LeoVegas: Sjekk ukas kamper med boosted odds

Denne sesongen har Toney fortsatt der han slapp: 6 scoringer på 9 Premier League-kamper, bare Haaland og Kane står foran på topscorerlista. Til sammenligning står Rashford med 5, Sancho og den nylig innkjøpte milliard kroners-spilleren Antony står notert med 2 mål.

Det som gjør det ekstra interessant for Man United er at Toney teamed up perfekt med Christian Eriksen andre del av forrige sesong.

Ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano har Toney blitt et av Man Uniteds overgangsmål, der det er forventet at fremstøtet kommer neste sommer for en pris på 40-50 milloner pund.

Dette skal tydeligvis Brentford ikke ha noe av. Ifølge Daily Mirror snekrer Brentford i disse dager sammen et kontraktstilbud som skal overbevise 26-åringen om å ikke la seg friste til Old Trafford som Christian Eriksen.

Toney har fortsatt kontrakt til 2025, men har ikke fått forbedret betingelsene siden overgangen fra Peterborough i 2020. Ifølge Daily Mirror skal Brentford jekke ukelønna opp til over 100 000 pund. Selv om Brentford lykkes med å overtale Toney til å signere forlengelse, hevder den engelske avisen at det vil hektes på en utkjøpsklausul. Det sies ikke noe om summen, men skal være solid – ikke avskrekkende.

Dette betyr at Manchester United kan uforstyrret fortsette arbeidet med å legge til rette for en Ivan Toney-overgang. Ifølge Romano skjer dette trolig i sommer, vi bilr ikke overrasket hvis Erik Ten Hag ønsker seg Toney i troppen fra januar.

En av Premier Leagues mestscorende, fortsatt 26 år ung, fungerer perfekt med Eriksen, har ikke rukket å dra på seg primadonnanykker – og har stort sett holdt seg skadefri.