Mykhaylo Mudryk blir sett på som et kjempetalent og flere europeiske storklubber står i kø for å sikre seg signaturen.

Mykhaylo Mudryk har scoret seg inn på radaren til flere engelske klubber. Den ukrainske landslagsspilleren startet sesongen med fire scoringer på fire seriekamper for Shakhtar Donetsk. I Champions League har det blitt scoring i begge kampene. Da 21-åringen var på banen mot Celtic forrige måned, satt speidere fra Premier League-klubber tett i tett.

Ifølge Footballtransfers har Arsenal ledet jakten på venstrevingen, der et bud på 25 millioner pund i sommer ble blankt avslått. En klok avgjørelse av den ukrainske klubben, som nå ser markedsverdien øke i takt med at 21-åringen hamrer inn scoringer.

LES: Nottingham Forest har blinket ut treneren som skal redde klubben

Footballtransfers hevder Arsenal gjør et nytt fremstøt i januar, Newcastle vurderer sterkt et bud, mens Liverpools sportsdirektør Julian Ward har sendt sin beste speider for å følge vingen.

Nå har neste Premier League-klubb meldt seg på. Leeds United jakter offensiv forsterkning, en angrepsspiller som leverer scoringer når muligheten byr seg. I sommer gikk gjengen fra Elland Road for PSVs Cody Gakpo uten å lykkes, ifølge overgangsjournalist Dean Jones har Leeds stor sjanse for å lykkes med Mudryk-fremstøt i januar.

Med Arsenals bud på Mudryk avslått, tilsvarende Leeds sin overgangsrekord da de hentet Brenden Aaronson for £29.5m fra RB Salzburg i sommer, betyr dette at Leeds-eierne mentalt og finansielt er klar for å bryte klubbens rekord med Mudryk. Signalene som kommer fra den ukrainske klubben er at dette skal over 50 millioner pund.

Shakhtars sporstdirektør gjør sitt for å prate opp prisen. I et interjvu med CBS Sports, sa Darjio Srna:

-Etter Mbappé og Vinicius Jr. er han den beste spilleren i Europa i denne posisjonen. Hvis det er noen som skal kjøpe Mudryk må de bruke mye, mye, mye penger.

LES OGSÅ: Krever endringer som skal riste Man United-spillerne ut av komfortsonen

Leeds har tidligere vist at de er villig til å betale mye for talent, i tillegg har de Raphina som godt eksempel på hva en spiller som Mudryk kan oppnå ved å signere for klubben. Leeds var Raphinas inngang til Premier League og springbrett til Barcelona.