Feirer opprykk til Bundesliga

Da St.Pauli vant 2.Bundesliga for noen dager siden var ikke spørsmålet om det skulle være lov med fakler og bluss på tribunen, sppørsmålet var heller hvor mange titusner som ble brukt på pyrotekniske artikler i kategori P.

Piratklubben synes å ha grodd fast i 2.Bundesliga, helt siden de rykket ned fra Bundesliga sesongen 2011/2012 har en retur virket usannsynlig. – Faktisk har de vært nærmere nedrykk enn en retur til toppen av tysk fotball i flere sesonger.

Les: De vanvittige summene bak Mbappes Real Madrid-overgang

Den 22 desember 2022 annonserte St.Pauli et svært overraskende valg av ny manager, den tysk, sveitsiske assistenten Fabian Hürzeler født i Houston, Texas. – Han hadde vært midtlertidig manager i noen få dager mens det var kamppause.

Vel 31 åringen har levert opprykk og nå er han svært nær verdens tøffeste liga.

Roberto De Zerbi har forlatt manager i Brighton, og de siste dagene har The Guardian uttalt at Malmö FFs gulltrener Henrik Rydström sammen med Graham Potter er høyaktuell for å erstatte ham.

Rydström var en av tre hovedkandidater sammen med Graham Potter – som for tiden ser ut til å vente på at landslagssjefsjobben til Gareth Southgate skal bli ledig – og St. Paulis manager Fabian Hürzeler.

Fotbollskanalen var i kontakt med Malmös styreleder Anders Pålsson (som har en fortid som direktør i Aker Kvaerner) om informasjonen fredag, svarte MFF-sjefen at han ikke hadde hørt noe om interessen. Henrik Rydström har tidligere ledet Kalmar og Sirius, men aldri en klubb utenfor Sveriges grenser.

Fabrizio Romano melder Brighton har kontaktet St. Pauli om å rekruttere Hürzeler. – De skal værre langt inne i forhandlinger om en kompensasjon og at de er nære en løsning.

Les på Engelske klubber: Michael Saul Dell verdens tiende rikeste mann vil kjøpe Premier League klubb

Sky Sports Germany at Brighton hadde kommet til enighet med Hürzeler. Det eneste som gjenstår er at Brighton og St Pauli kommer til enighet. Hvis klubbene gjør det, ligger alt til rette for at Hürzeler kan bli tidenes yngste Premier League-trener, 31 år gammel (født i 1993).

Dermed peker det meste også mot at det ikke blir noen Premier League for Rydström. I hvert fall ikke denne gangen.