Klopp har fått en ny favoritt. (foto: liverpool)

Det er ikke mange dagene siden Liverpool satte verdensrekord i keeperoverganger da de la 66,8 millioner pund på bordet til Roma, for Alisson Becker. Chelsea har fått en ny Diego Costa situasjon ved at deres stjernekeeper Thibaut Courtois nærmest tvinger igjennom en overgang til Real Madrid.

Chelsea setter nå ny verdensrekord ved å kjøpe  Athletic Bilbao målvakt Kepa Arrizabalaga for 71 millioner pund. Prisen var utkjøpsklausulen som de fleste regnet med at ville holde Kepa til klubben i lang tid fremover. Men slik gikk det altså ikke.

Les: Agenten røper hva verdens beste keeper ønsker skal skje nå

Situasjonen var drastisk for Chelsea og derfor måtte de kline til. Torsdag er det slutt for overganger i sommer i Premier League og nå som de mister sin førstekeeper hadde de ikke noe valg lenger.

Real Madrid som ønsker å bevare et godt forhold til Chelsea skal være villige til å la Mateo Kavavic gå som en del av en avtale, dette til store protester fra deres nye manager Julen Lopetegui.

«Jeg ønsker å spille mer, og det beste for meg er å forlate Madrid», sa han til Marca i slutten av juni.
Kavavic er lei av å havne bak Toni Kroos, Luka Modric, Isco og Casemiro, han ønsker å tvinge igjennom et bytte. Et kompromiss er et utlån til Chelsea ut sesongen, men dette må fikses før torsdag.

Chelsea hadde budsjettert for å prøve å signere en midtbanespiller og en ny keeper i de resterende dagene i overføringsvinduet, så sjansen for å få Kovacic uten å betale en avgift kan ha frigjort penger til å bruke på Kepa.

To andre keepere har også vært på radaren til Chelsea og de ville begge vært vesentlig billigere, det dreier seg om Stoke Citys Jack Butland og Sevillas Sergio Rico. (Lenge har Chelsea tenkt på Roma keeper Alisson, men som kjent dro han til Liverpool)

Litt underholdene å tenke på at Kepa, som nå blir verdens dyreste keeper med en prislapp på 71 millioner pund ble tilbudt til Real Madrid så sent som i januar for 18 millioner pund. Daværende manager Zinedine Zidane sa nei takk, mens Athletic sa ja og har med det cashet inn 53 millioner pund på noen måneder.