Den argentinske treneren Marcelo Bielsa i kjent positur

Det som kan være vanskelig å forstå for de utenfor Leeds, jeg tenker ikke bare på klubben, men byen og fans over hele verden så er Marcelo Bielsa til tross for den hastige exiten som var alt annet enn fortjent en litt merkelig reservepappa som ga mening og retning i livet.

Den meget eksentriske argentinske manageren løftet Leeds tilbake til Premier League etter en mannsalder utenfor og fikk umiddelbar og evigvarende heltestatus.

De siste ukene har den tidligere Leeds-manageren vært sterkt linket til en retur til Athletic Bilbao, klubben han ledet 2011-13. Nå er det ingen tvil om at han er klar for å stille opp som manager før avspark i La Liga.

Leeds har to svært ettertraktede spillere som begge ble usikre på fremtiden da Bielsa fikk sparken. Raphinha og Kalvin Phillips har gjensidig respekt og tillitt til Marcelo Bielsa. – Ender Bielsa opp i Bilbao åpner det seg opp en portal for de to til La Liga.

LES: Her lander flyet med spilleren som blir en vanvittig forsterkning for Bayern München!

Athletic endte på 8. plass i La Liga, men avstanden opp til Champions League-billett var på solide 15 poeng. Nå kan det bli Bielsas oppgave å kutte denne avstanden.

Det kan virke som argentineren tidlig hadde bestemt seg for Athletic, for ifølge spanske AS forteller han i et intervju at han har sett opptak av samtlige 45 Athletic-kamper, pluss B-lags -og ungdomslagskamper.

-For meg er det å trene et lag som Athletic et kjempeansvar. Spesielt for meg som allerede har vært der, begynner Bielsa.

Som først etter at Marcelino Toral bekreftet han ikke fortsetter som Athletic-manager, kom med den forpliktende uttalelsen.

-Etter at Marcelino annonserte at han ikke ville fortsette i klubben, tenkte jeg at jeg ville gi et positivt svar på henvendelsen (om managerjobben).

LES: Inter Milan ringer Arsenal og foreslår bytte og cash

Det er klubbpresident-kandidat Inaki Arechabelata (selvtilliten er stor for at han vinner valget) som har gitt Bielsa et stående tilbud om toårskontrakt. Ifølge spanske AS har Bielsa anbefalt Arechabaleta om å signere hans favoritt, Antoine Griezmann.

Da vil presidentvalget avgjøre hva som skjer, Bielsa er hvert fall up to speed med klubbens styrker og svakheter og klar for oppgaven. At Griezmann skulle velge å gå først fra Madrid, til Katalonia, tilbake til Madrid og så Baskerland, det høres ut som en noe humpete vei.