Skal gi seg et aktivt hvileskjær utenfor Serie A. (foto: juventus, twitter)

Det var noe Lampard-trist over sortien til Andrea Pirlo. Han opparbeidet seg status som klubbikon hos Juventus-supporterne i den relativt korte perioden fra 2011-15. Forrige sesong skulle fotballens gentleman tilbake til Torino for å tilføre klubben noe av DNA’ et den var i ferd med å miste. Pirlo fikk i motsetning til Lampard avslutte sesongen, men konklusjonen ble den samme: Begge ble veid for lett for oppgaven.

Da Max Allegri returnerte til Juventus som manager, så vi raskt at motgangen ikke alene kunne plasseres på Pirlos skuldre.

Les: Bayern har skjønt de ikke kan spille safe overbyr en av verdens rikeste klubber

Frank Lampard er tilbake i manesjen på øverste nivå som Everton-manager, nå kan Pirlo være det samme. Ifølge SportItalia jobber Serie A-klubben Salernitana med å få Pirlo til å signere en fireårskontrakt med klubben. Sier den tidligere Juve-manageren ja til tilbudet, må han være klar for å ta heisen ned i Serie B. Salernitana rykket opp etter forrige sesong, men har på bunn av Serie A med 12 poeng på 24 kamper hatt en stri tørn med å tilpasse seg nivået.

Likevel, med ni poeng opp til den trygge 17. plassen over nedrykksstreken er ikke alt håp ute. For Pirlo kan dette være en mulighet til å restarte trenerkarrieren der oppsiden er så mye større enn nedsiden.

Les: ESPN: Luis Enrique rykker frem hos Manchester United

For oss er klubben ekstra interessant med Emil Bohinen innleid for resten av sesongen (les: Emil Bohinen ble presset inn døra med fire andre på Deadline Day).

Emil Bohinen

Før Andrea Pirlo sier ja, bør han tenke på at tre karer allerede har takket nei til jobben. Ifølge SportItalia har Delio Rossi, Claudio Ranieri og Gennaro Gattuso i tur og orden snudd ryggen til jobbtilbudet.

OPPDATERT: Kaoset hos Emil Bohinen endte dessverre ikke med Pirlo som trener